Після пропозиції Яценюку показати позичальникам, куди пішли їхні гроші, пішов у відставку зам мінекономіки

Перший заступник міністра економіки України Саша Боровик заявляє, що покидає Кабмін через конфлікт із прем'єром Арсенієм Яценюком.

Про це він повідомив Радіо Свобода, - пише УП.

Ось цей "перший заступник міністра економіки Саша Боровик, уродженець Львова, німецький юрист, який прийняв українське громадянство"

Із цим замом стався скандал:

1) Спершу кажуть, що його і не призначили замом міністра, але перед цим офіційно повідомили, що призначили.

2) Потім міняють власну стару новину. Доставляють приміточку, що текст змінено.

3) І вже аж тоді ставлять новину про звільненння.

Помітив ці маніпуляції Євген Дубогриз:

"Повіреного у справах державних відносин компанії Майкрософт, випускника Гарвардського університету Олександра Боровика призначено Першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України."

Тот же релиз - с честной пометкой "исправлено": сегодняшняя версия.

"Повіреного у справах державних відносин компанії Майкрософт та випускника Гарвардського університету Сашу Боровика запропоновано кандидатом на посаду Першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України."

Кеш старої новини:

Коментар Боровика:

"Так, це правда, і з цим у мене немає вибору, окрім як покинути уряд. Сьогодні вони заблокували мою електронну пошту і сказали моїй команді, що я не повернусь", – сказав він.
Боровик повідомив, що це пов’язано із конфліктом із прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком.
За його словами, конфлікт розпочався наприкінці березня під час зустрічі.
"Я йому сказав, що вважаю себе технократом, який має чесно казати те, що він бачить. Мені здається, йому мій назір (точка зору. – ред.) не сподобався. Мені здається, що саме після цього він прийняв таке рішення", – наголосив Боровик.
Також, на його думку, міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус втомився за нього боротися.
Боровик був відповідальний за організацію донорської конференції та зазначав прем’єр-міністру, що європейські організації чекали б на звіт про витрати грошей, які Європа та її фонди надають.
Раніше сьогодні депутати від фракції об’єднання "Самопоміч" заявили, що перший заступник міністра економіки Саша Боровик, уродженець Львова, німецький юрист, який прийняв українське громадянство, два місяці працює в міністерстві на волонтерських засадах, оскільки рішення міністра економіки Айвараса Абромавичуса про його призначення досі не підписав прем’єр Арсеній Яценюк.
У Кабміні наразі не коментують цю ситуацію.

скандал маніпуляції корупція боровик економіка яценюк

Знак гривні
Знак гривні