#OnVacation: російський павільйон у Венеції зайняли ввічливі люди в камуфляжі (ФОТО, ВІДЕО)

На Венеціанському бієнале, одному з найбільших у світі форумів сучасного мистецтва, невідомі активісти «окупували» російський павільйон. Молоді люди, одягнені у військову форму, зайшли у павільйон представників Росії і заявили, що «перебувають там у відпустці».

"В перший день Венеціанської бієнале російський павільйон буквально окупували українські художники в військовій формі. На всі питання "зелені чоловічки" відповідали щось типу: "ми у відпустці", а самі роздавали бажаючим військову уніформу з єдиною відзнакою - надписом "On Vacation". За словами учасників, багато відвідувачів вважали це логічним наповненням російського павільйону і лиш за годину хтось роздуплився викликати поліцію. Хоча, як на мене, акцію можна було продовжити і просто віджати у росіян павільйон" - пише Саша Тодорчук.

Журналіст Ірина Славінська риторично запитує: "головне моє запитання щодо чудової акції ‪#‎onvacation‬ звучить так: під яким претекстом викликані місцеві менти могли вивести наших художників з російського павільйона? незаконне перебування в камуфляжі на території чужого павільйона? тролінг в особливо жорстокій формі?"

Як розповіла «Крим.Реаліі» одна з учасниць цієї акції, кримська художниця Марія Куликовська, організатори виступають анонімно, проте відомо, що вони з України. Учасники – жителі різних країн світу. Взяти учать в акції можуть усі бажаючі, говорить Куликовська.

За її словами, метою цієї акції є «нагадати про анексію українського Криму, і про роль Росії в окупації півострова».

Учасники акції публікують свої фотографії в соціальних мережах з хештегом #onvacation. За повідомленнями, автор кращого фото отримає приз – поїздку до Криму, у Балаклаву.

«Проект полягає в наступному: одягаєш на себе форму зелених чоловічків і окупуєш павільйон тієї країни, яка сама окупує інші країни. Я два дні поспіль окупувала павільйон Росії, моя позиція з цього приводу добре відома», – зазначила кримчанка Марія Куликовська, яка минулого року змушена була покинути півострів.

Куликовська каже, що місцеві поліцейські ввічливо вивели учасників акції з російського павільйону, але люди повертаються знову.

«Ми нічого не порушуємо, ми просто на канікулах. Це написано на наших військових формах. Тому буду робити це знову. Ми закликаємо приєднуватися до акції, приходити і захоплювати російський павільйон, одягати військову форму і робити селфі», – зазначила Марія Куликовська.

На спеціальному сайті цієї арт-кампанії вже опубліковано багато фотографій, які роблять громадяни різних країн, у рамках акції «Оn vacation».

крим росія війна гумор

Знак гривні
Знак гривні