Журналіст російського ТБ спричинив пожежу в Хакасії заради репортажу про пожежі

У РФ покарають журналіста за підпал трави в Хакасії. За даними ІА "Хакасія", кореспондент "Першого каналу" Михайло Акінченко знімав в регіоні сюжет про пожежі, а траву "хотів підпалити для фону", - пише Ліга.

У Хакасії (РФ) був затриманий кореспондент російського "Першого каналу" Михайло Акінченко. Поки невідомо, чи звинувачують його в ненавмисному підпалі, але в прес-службі каналу повідомили, що такий інцидент дійсно мав місце, повідомляє Коммерсант.

Про затримання Акінченка повідомило ІА "Хакасія". За даними агентства, інцидент стався в районі селища Колодязний. Місцева мешканка повідомила поліцейським, що журналіст кинув в траву недопалок, через що почалося загоряння. Прибулі на місце поліцейські затримали знімальну групу. За даними ІА "Хакасія", журналіст знімав в регіоні сюжет про пожежі, а траву "хотів підпалити для фону". В ОВС, куди доставили співробітника "Першого каналу", з нього були взяті пояснення, після чого він був відпущений.

У прес-службі "Першого каналу" заявили, що інформація про інцидент за участю Михайла Акінченка відповідає дійсності. "Ми визнаємо, що співробітником каналу була допущена недбалість. Учасники цього інциденту будуть покарані. Приносимо свої вибачення", - заявили в прес-службі.

Нагадаємо, що площа лісових пожеж на території Забайкалля продовжує зростати: вона збільшилася на 4 га і становить 118 тис. га. Причиною загорань експерти і пожежники називають паління сухої трави.

маразм росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні