Найкорумпованіші в Україні - податківці (РЕЙТИНГ)

Державна фіскальна служба України очолила антирейтинг органів влади з найбільшим рівнем корупції.

Про це повідомив у середу на прес-конференції у Києві начальник департаменту фіндосліджень компанії GfK Ukraine Дмитро Дубілет, представляючи результати соціологічного дослідження "Корупційний вимір України очима бізнесу", передає Інсайдер.

"Стояло дуже конкретне запитання: чи стикалися Ви за останні півроку з ситуацією, коли чиновники вимагали від Вас хабар? Багато хто відповідав: "Так, стикалися". І найбільше відповідей було проти податківців", - сказав Дубілет.

На другому місці опинилося Агентство земельних ресурсів, на третьому - Державна автомобільна інспекція, додав він.

Крім того, бізнесменам запропонували оцінити те, наскільки змінилися ситуація з корупцією в Україні за шкалою з -5 до +5. "Переважна більшість - майже 60% - сказали "нуль" - нічого не змінилося. Серед решти, більшість сказали, що стало навіть гірше за останні півроку. Середня оцінка -0,77%", - каже Дубілет.

Якщо говорити про регіони, то найкраща ситуація у контексті боротьби з корупцією спостерігається на Волині й Закарпатті, задніх пасуть Одеська та Херсонська області, зуважив він.

Згідно з результатами дослідження, найбільше з хабарниками в органах держвлади стикаються представники сільськогосподарської сфери.

корупція податки

Знак гривні
Знак гривні