Ахметову дозволили перекласти тягар свого боргу на державу

Енергопостачальна компанія "ДніпроОблЕнерго", яка належить Ахметову, накопичила заборгованість 1 мільярд гривень перед державним підприємством "Енергоринок". Пояснення – бо комунальні та державні підприємства Дніпропетровської області не вчасно сплачують грошові кошти за отриману електроенергію.

Про це пише депутат Сергій Лещенко.

Насправді, заборгованість споживачів за весь 2014 рік перед "ДніпроОблЕнерго" зросла на 280 мільйонів, тоді як борг Ахметова перед державним підприємством досягнув мільярда.

Аби його не погашати, Ахметов пішов до суду. І от 11 лютого 2015 року Господарський суд Дніпропетровської області виніс рішення, яким розстрочив на півтора роки (!) погашення цієї заборгованості Ахметовим. Основні суми погашення припадають на грудень 2015 –344 мільйони, та липень 2016 – 422 мільйони гривень.

Мільярд, який Ахметов розстрочив на півтора роки, при ставці 2 відсотки в місяць несе потенційні збитки для ДП "Енергоринок" в розмірі 250 мільйонів гривень. Звичайно, Ахметову краще, аби цей тягар брала на себе держава в особі ДП "Енергоринок" та "Ощадбанку", а ніж пошуком мільярду був обтяжений особисто олігарх.

ахметов економіка бізнес держава суд енергетика

Знак гривні
Знак гривні