Авіаперельоти стануть дешевшими: у Львові тепер відкрите небо

Україна в односторонньому порядку відкрила міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького для іноземних компаній на принципах угоди «Про спільний авіаційний простір» (т. зв. «Відкрите небо»).

Про це заявив 2 квітня на брифінгу у Києві міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, повідомляє Захід.нет.

«Сьогодні прийнято рішення задіяти принципи «Відкритого неба» в аеропорту «Львів». Сьогодні ми відкриваємо аеропорт «Львів» для всіх перевізників на основі двосторонніх договорів... Кожен, хто одержить дозвіл у своїй авіаслужбі, може летіти у аеропорт «Львів», - сказав Андрій Пивоварський.

За його словами, Мінінфраструктури України уже запропонувало авіакомпанії «Atlasjet Україна» базуватися у львівському аеропорту та виконувати звідти рейси. «Пропонуємо авіакомпанії зробити базу у Львові і літати звідти без обмежень», - сказав Пивоварський.

Залучення аеропорту «Львів» до проекту «Відкрите небо» дасть можливість здешевити вартість квитка на авіаперельоти та збільшити пасажиропотік, а також позитивно вплине на розвиток львівського аеропорту. Фактично це означає, що будь-який авіаперевізник ЄС зможе виконувати необмежену кількість рейсів між будь-якими містами ЄС і Львовом. Буде знято обмеження на кількість маршрутів, рейсів та авіакомпаній, які можуть виконувати польоти - точніше, ці обмеження стосуватимуться лише фізичною пропускної спроможності аеропорту.

Варто зазначити, що на сьогодні аеропорт «Львів» поєднано міжнародним регулярним повітряним сполученням з восьма містами шести країн світу, а саме: Австрією, Італією, Німеччиною, Туреччиною, Польщею та Росією.

Пропускна спроможність нового терміналу аеропорту «Львів» становить 1000 пасажирів на годину.

транспорт бізнес

Знак гривні
Знак гривні