Провал друзів Путіна: Марін Ле Пен програла вибори у всіх департаментах (КАРТА)

У другому турі місцевих виборів у Франції переконливу перемогу здобуває партія колишнього президента Ніколя Саркозі. Ультраправа партія "Національний фронт", очолювана Марін Ле Пен, не отримала більшості в жодному з департаментів.

Про це пише видання Le Nouvel Observateur, - яке цитує Європейська правда.

Як повідомляється, партія "Союз за народний рух" Ніколя Саркозі здобула перемогу в 66 департаментів (проти 41 зараз), Соціалістичній партії, очолюваній президентом країни Франсуа Олландом, дісталось 30 департаментів (проти 61 зараз).

Водночас націоналісти, очолювані Марін Ле Пен, не здобули більшості в жодному з департаментів, хоча в окремих округах підтримка "Національного фронту" досягала 40%.
"Національний фронт не контролюватиме жодного департаменту в результаті виборів", - сказав віце-президент "Національного фронту" Флоріан Філіпо.
"Однак у нас будуть десятки наших представників. Середній наш результат – близько 40% і це безпрецедентний результат для "Національного фронту",- додав він.
В свою чергу племінниця Марін Ле Пен Маріон Марешаль-Ле Пен заявила, що її партія не змогла виграти в департаменті на південному сході.
Саркозі поки стримано оцінює результати виборів, однак зазначає, що "ротація влади вже почалася, і цей процес вже не спинити".
Нагадаємо, у першому турі місцевих виборів у Франції перемогу теж здобула партія Ніколя Саркозі.
Очолюваний Марін Ле Пен ультраправий "Національний фронт" набрав близько 25%, хоча результати соціологічних опитувань напередодні виборів передрікали їм перемогу.

вибори франція

Знак гривні
Знак гривні