Бойовики готують нові вибори на Донеччині

Угруповання донецьких бойовиків "ДНР" розпочало підготовку до проведення місцевих виборів, заявив один із лідерів сепаратистів Андрій Пургін.

"Підготовка до виборів розпочалася, вона триває, поки вирішується низка технічних питань, але закон про вибори в нас уже прийнято, тому ми будемо проводити ці вибори згідно з законом", - цитує Пургіна Інсайдер.

18 березня президент Петро Порошенко підписав закон, що встановлює особливий порядок місцевого самоврядування в Донецькій і Луганській областях із дня набуття повноважень органів місцевого самоврядування. Який закон мав на увазі Пургін України чи ДНР не зрозуміло. Проте українська влада наполягає, що вибори на окупованих територіях можуть відбутися тільки тоді, коли Україна контролюватиме кордон, а російські маріонетки - роззброєні.

Законом встановлюється, що ці органи повинні бути обрані на позачергових виборах, призначених і проведених відповідно до Конституції і законодавства України, з дотриманням стандартів ОБСЄ.

Зокрема, має бути забезпечено участь у спостереженні за виборами міжнародних спостерігачів, безпечні умови та безперешкодну участь офіційних спостерігачів, виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки.

Також закон передбачає недопущення до виборчого процесу бойовиків.

донеччина вибори сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні