Голову Державної служби надзвичайних ситуацій заарештували прямо на засіданні уряду (ВІДЕО)

Главу Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Сергія Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького затримали прямо під час засідання Кабінету Міністрів у прямому телевізійному ефірі, - пише Бі-Бі-Сі.

Як пояснили слідчі МВС, посадовців арештували в межах кримінального провадження щодо корупційних схем у ДСНС, пов'язаних з закупівлею паливо-мастильних матеріалів.

Чиновникам зачитали обвинувачення, одягли наручники і вивели з зали.
На період розслідування ДСНС тимчасово очолюватиме радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

Голова МВС Арсен Аваков сказав, що хоче, аби справу розслідувало його міністерство, а не Генпрокуратура, хоча додав, що рішення про це має приймати прокурор.

"Є дуже проста схема. В рамках цієї простої схеми державні закупівлі здійснюються через приватну компанію. Приватна компанія перераховує гроші нерезиденту України, приватній компанії на острові Джерсі. З острова Джерсі - на іншу приватну компанію, що належить Стоєцькому і Бочковському", - розповів міністр Аваков на засіданні Кабміну.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк пообіцяв звільнити цих посадовців і дозволив провести слідчі дії в приміщенні уряду.

За словами прем'єра, будуть звільнені також керівники ДСНС в областях.
Пан Яценюк пообіцяв звернутися до західних партнерів, щоб вони допомогли відстежити фінансові трансакції чиновників зі Служби з надзвичайних ситуацій за кордоном.

Пізніше про таке звернення до ФБР заявив і пан Аваков.

Несподіване затримання

Кримінальне провадження щодо чиновників відкрили після звернення активістів і депутатів парламенту, повідомив голова МВС на брифінгу після засідання Кабміну.

Він показав пресі документи, які, за його словами, підтверджують, що затримані були засновниками офшорних компаній, які отримували відсоток від закупівель ДСНС.

"Ми спеціально пішли на такий крок, бо хочемо громадянського контролю над цим процесом", - сказав він, пояснюючи, чому затримання відбулося прямо в Кабміні.

"У нас такий момент, такий час і така ступінь корупційності, в тому числі правоохоронців, що було прийнято рішення діяти негайно", - сказав міністр.

За його словами, новий тимчасовий очільник ДСНС Зорян Шкіряк має провести перевірку інших працівників Служби на предмет корупційності.

Протягом доби затриманим мають висунути підозру, сказав урядовець.
Тим часом в офісі ДСНС і вдома у затриманих ідуть обшуки.

Сергій Бочковський очолив ДСНС у квітні 2014 року.

Народився 1966 року у Гайсині Вінницької області.

Вищу освіту здобував у Львові і в Києві. Останні 12 років працював на керівних посадах в МНС.

Минулого тижня відсторонений з посади голови Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко звинуватив у корупції Арсенія Яценюка.

бочковський уряд корупція

Знак гривні
Знак гривні