Майно Курченка й Роснефті експропрійовано й продано - але в бюджет нічого не потрапило

Нафтопродукти, що належали втікачу - "фінансисту" сім'ї Януковича, олігархові Сергію Курченку та російській компанії "Роснефть", були експропрійовані і продані, проте до бюджету виручені кошти не потрапили.

Як пише в статті для ZN.UA директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн, продано було 10 тис. тон бензину на захопленому Херсонському нафтоперевалочному комплексі, близько 80 тис. тон сировини і нафтопродуктів на Одеському НПЗ, що належить Курченку, а також 10 тис. тон нафтопродуктів на Васильківській нафтобазі "Роснефти".
Ринкова вартість експропрійованих ресурсів становить 1,5 млрд грн, з яких не менше третини припадає на податки, зазначає ЗМІ.

"Активна продаж цих ресурсів на ринку почалася через пару днів після відсторонення глави Госфіскальной служби, включаючи зама по митниці Анатолія Макаренка, який вже назвав" нафтопродуктовий "епізод в ряду найбільш конфліктних ситуацій у своїй новітній кар'єрі." Фронтовики "(представники" Народного фронту " ) намагалися претендувати на технологічне дизельне паливо в російському нафтопродуктопроводів, але в кінці грудня група "тітушків" з Коростеня помилково взяла штурмом не ту насосну станцію, ледь не зупинивши прокачування нафти по нафтопроводу "Дружба", - наголошується в статті.

"Прикривав вивезення палива з нафтобази "Роснефти" і здійснював "вхід" на Одеський НПЗ спецбатальйон МВС "Київ-1". Продаж конфіскованого палива Курченко була доручена фірмі "Укртранснафтопродукт" з орбіти Міненерговугільпрому", - зазначає автор.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин на нараді з нафтотрейдерами в кінці лютого розповів, що йому вдалося розшукати директора "Укртранснафтопродукту" Володимира Гаврилова.
За словами чиновника, з приводу грошей за проданий ресурс той повідомив, що після сплати податків майже нічого не залишилося.
"Схоже, все йде до того, що "скарбів Курченка" бюджет не побачить", - відзначає автор статті.

бюджет корупція

Знак гривні
Знак гривні