Війна почалася рік тому в Донецьку (ФОТО, ВІДЕО)

Рік тому почалася війна, - пригадує Микола Малуха. - 13 березня 2014 в Донецьку проходив мирний мітинг за Єдину Україну. Інтелігентного вигляду люди з квітами, прапорами, транспарантами зібралися разом, щоб висловити громадянську позицію.

Після завершення мітингу на них напав натовп місцевих орків. Місцеві менти за цим спостерігали, а потім знехотя витягали закривавлених людей з натовпу. Убито - 3, 50 - покалічені.

Орки Донбасу, отруєні покидьками з братської країни, відчули запах і смак української крові. Вона їм сподобалася. Безкарність переконала, що криваві побоїща можна влаштовувати часто і яскравіше.

На наступний день від обивателів я чув такі трактування: "і там і там були радикали", "я ні за кого".

Потім був марш за єдність країни - криваве побоїще знову. Потім з'явилися люди з автоматами на вулиці, потім почали викрадати людей, катувати, потім зірвали вибори і потім почалася війна.

У квітні один горе-пісмейкер вирішив стати охріненно трабл-шутером і пішов типу домовлятися, щоб не розігнали шоблу, яка захопила Донецької облдержадміністрації. Хоча, тоді я чув від кіровоградського спецназу (охороняв аеропорт), що треба 30 чоловік і 15 хвилин для зачистки.

Донецьк став тією жабою, яку помістили у воду, що поступово нагрівається. Непомітно для себе жаба зварилася.

Згідно з усіма законами Донбасу, після 13 березня треба було, як мінімум, "поставити всіх на коліна" і, як максимум, карально розстріляти або повісити на стовпах.

З терористами не можна розмовляти і домовлятися. Ми зараз все дуже дорого платимо за "поведінку кота Леопольда".

донецьк війна сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні