В Керчі затримали активіста, що протестував проти окупації Криму

В Керчі затримали Асана Чарухова - активіста, який рік тому протестував проти окупації АР Крим Росією.

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

Про це повідомляє заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял.

За його інформацією, про затримання повідомив батько Асана. Він розповів, що правоохоронці забрали сина з місця роботи в керченській лікарні.

«Півгодини тому мені подзвонив батько Асана Чарухова Сеітваап Аг'а, повідомив, що сина з місця роботи в керченської лікарні забрали правоохоронці. На даний момент нам вдалося з'ясувати, що його забрали на допит у «справі 26 лютого» після чого відпустять », - написав Джелял у Фейсбуці.

Раніше Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 212 («організація масових заворушень») стосовно заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, якого в Криму затримали 29 січня. Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014.

26 лютого минулого року під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників та прихильників відділення Криму від Росії. У числі перших були кримські татари, представники Меджлісу і проукраїнські активісти, - їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери «Русского единства» на чолі з Сергієм Аксьоновим.

На наступний день адміністративні будівлі в Криму були захоплені так званими зеленими чоловічками, що призвело до окупації півострова російськими військовими та проведення так званого референдуму 16 березня.

крим татари україна

Знак гривні
Знак гривні