Німецька хвиля: росіяни не хочуть ЛНР-ДНР

За даними "Левада-Центру", більше половини жителів РФ позитивно ставиться до присутності "російських добровольців" на Донбасі, однак не бажають приєднання ЛНР і ДНР до Росії.

Згідно з опитуванням, опублікованим у середу, 4 березня, соціологічним інститутом "Левада-Центр", близько 52 відсотків росіян схвалюють участь "російських добровольців" у військовому конфлікті на сході України, - повідомляє Німецька хвиля.

Однак, у порівнянні з минулим роком, кількість прихильників військового втручання РФ в Україні скоротилося на 10 відсотків.

У присутність російських військ на території України вірить чверть опитаних.

Майже половина (45 відсотків) респондентів поставилися б позитивно, якби дізналися, що на боці сепаратистів у Донбасі воюють кадрові Російські військові.

Більшість опитаних (60 відсотків) заперечують, що між Росією і Україною в даний час йде війна.

Частка росіян, готових підтримати керівництво країни в разі ескалації конфлікту та відкритого збройного протистояння між двома країнами (44 відсотки) значно скоротилася в порівнянні з березнем 2014 (74 відсотки).

Значно зменшилася за рік і частка прихильників приєднання ДНР і ЛНР до Росії - з 48 до 15 відсотків учасників опитування.

Опитування було проведено в кінці лютого серед 1600 осіб у віці від 18 років з 46 регіонів Російської Федерації.

війна тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні