Книга пам'яті: Пам'ятати кожного загиблого за єдність України (ФОТО)

У березні цього року минає рік з початку військової агресії Російської Федерації проти України. Національний військово-історичний музей України закликає патріотів долучитися до збору інформації для Стіни пам’яті загиблих за Єдність України.

18-го березня 2014 року на 37-му році життя, виконуючи службовий обов’язок на спостережній вежі під час штурму 13-го фотограмметричного центру Центрального управління воєнно-топографічного та навігації Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України у місті Сімферополь, героїчно загинув прапорщик Сергій Вікторович Кокурін.

Протягом року у боях на сході за єдність України загинуло чимало героїв – військовослужбовців, правоохоронців та добровольців.

Національний військово-історичний музей України друкував банери з фотографіями та біографіями загиблих героїв, які можна побачити на будівлі музею, а також – на підпорній стіні Андріївської церкви.

Крім того, за участі музею було започатковано інтернет-проект “Книга пам’яті загиблих” (http://memorybook.org.ua/), на якому збираються фотографії та біографії про наших загиблих героїв.

До постійного наповнення цього інтернет-ресурсу долучились не тільки члени родин загиблих, а й небайдужі генерали та офіцери Збройних Сил України та Національної гвардії, працівники МВС.

Синодальний відділ соціального служіння Української Православної Церкви Київського Патріархату запропонував Музею зробити Стіну пам’яті загиблих за Єдність України на стінах, що огороджують Михайлівський Золотоверхий Собор. Є попередня домовленість про використання під цей проект 13 стін Собору.

Зважаючи на те, що стіни є пам’ятками архітектури, прийнято рішення про попереднє виконання меморіалу методом кольорового друку на пластику. Після благословення Святійшого Патріарха Київського та всієї Русі-України ФІЛАРЕТА видрукувані пластини будуть розміщені на стінах Михайлівського собору. Після цього буде розглянуто питання про виконання Стіни пам’яті загиблих за Єдність України у граніті або іншому камені.

На Стіні пам’яті кожний загиблий захисник Батьківщини буде вшанований фотографією та короткою біографією. На жаль, колектив Національного військово-історичного музею України не має всіх фотографій загиблих й даних про них, а тому звертається з проханням до родичів, друзів, товаришів по службі Героїв надсилати зображення на електронну адресу Музею (info@nvimu.com.ua), або редакції сайту “Книга пам’яті загиблих” (http://memorybook.org.ua/).

Планується, що протягом весни 2015 року Стіна пам’яті з усіма загиблими з березня 2014 до кінця лютого 2015 років буде виготовлена та змонтована на стінах Михайлівського Золотоверхого Собору.

герої україна

Знак гривні
Знак гривні