На момент убивства Нємцова камери стеження Кремля за збігом були вимкнені (+ВІДЕО)

Записи з відеокамер, встановлених поряд з Кремлем, в районі Великого Москворіцького мосту, де був убитий політик Борис Нємцов, мало чим зможуть допомогти слідству. Як повідомляє «Знак», записи з відеокамер, встановлених в окрузі, виявилися або не дуже чіткими, або і зовсім відсутні, оскільки їх відключили "на час ремонтних робіт".
 
Видання зазначає, що момент злочину був знятий, правда здалеку, камерою телеканалу ТВЦ, записи якої використовуються у випусках новин.

Судячи з записів, убивство на мосту сталося о 23:31. Виходячи з побаченого, пише газета, можна припустити, що вбивця, очевидно, чекав свою жертву на бічних сходах, що ведуть на міст, звідки, швидше за все, по сигналу спільників, швидко піднявся на пішохідну доріжку і відкрив вогонь у Нємцова.

Очевидцем виявилися подруга політика - фотомодель Анна Дурицька - і кілька перехожих. Правда, їхні розповіді мало що дали слідству. З посиланням на свої джерела видання повідомляє, що Дурицька показала, що в той день вони зустрілися з Нємцовим в Bosco Cafe в ГУМі, а повечерявши і трохи прогулявшись по Червоній площі, вирушили пішки до політика, який проживав у будинку №3 по вулиці Мала Ординка.
 
Пара не пройшла і сотні метрів по Москворіцькому мосту, коли до них підійшов якийсь чоловік і розстріляв Нємцова з пістолета в спину. З місця вбивства кілера забрала машина білого кольору, в яку він сів на переднє пасажирське сидіння.
 
По гарячих слідах автомобіль з убивцею і його спільником поліція не знайшла. Справа в тому, що свідок Дурицька, шокована тим, що сталося, не змогла толком назвати навіть марку машини. У розшук оголошували пару автомобілів Ford, Kia Rio і ВАЗ-2110 білого кольору.

Всі ці машини були виявлені детективами, але виявилося, що їх власники не мають жодного відношення до того, що сталось. У суботу оперативники зацікавилися вже іншою машиною - «Ладою Пріора», зареєстрованою в Інгушетії, - її знайшли біля станції метро «Смоленська». Використовували «Ладу» два жителя республіки, які, втім, також виявилися ні при чому.

Вчора ж на виїздах з Москви співробітники поліції, посилені спецназом, зупиняли і перевіряли в основному седани червоного кольору.
 
Борис Нємцов був застрелений пізно ввечері 27 лютого. Невідомі вистрілили в опозиціонера шість разів, імовірно з пістолета ПМ. Чотири кулі потрапили в ціль, в результаті отриманих поранень Нємцов помер на місці події.
 
За фактом події головним слідчим управлінням СК РФ порушено кримінальну справу за пунктами «ж», «з» частини 2 статті 105 КК РФ «Вбивство» і статтею 222 КК РФ «Незаконний обіг зброї». За цінну для слідства інформацію сищики оголосили винагороду в 3 млн рублів.
 
Соратники Нємцова по опозиції впевнені, що вбивство було політичним і пов'язують його з критичними висловлюваннями загиблого на адресу керівництва країни.

Як пише український журналіст Леонід Швець:

"1. Поймать убийцу сразу правоохранительным органам не удалось, поскольку камеры наблюдения на мосту были выключены в связи с ремонтными работами.

2. Источники «Коммерсанта» в правоохранительных органах склоняются к тому, что убийство оппозиционного политика Бориса Немцова осуществили непрофессионалы.

Логика железобетонная."

нємцов Убивство кримінал росія

Знак гривні
Знак гривні