Кабмін ввів мита 5-10% на всі імпортні товари

Уряд заявив про завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями стосовно запровадження тимчасових заходів щодо стабілізації платіжного балансу України.

Відповідне розпорядження Кабінету міністрів України №119-р від 16 лютого 2015 року оприлюднено на офіційному урядовому порталі, - пише Інсайдер.

"Вважати консультації з міжнародними фінансовими організаціями стосовно запровадження тимчасових заходів щодо стабілізації платіжного балансу України завершеними", – сказано в документі.

Розпорядження набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Верховна Рада 28 грудня прийняла, а президент України Петро Порошенко 31 грудня 2014 року підписав урядовий законопроект, яким з 1 січня строком на 12 місяців запроваджено додатковий збір на імпортні продукти харчування та рослинництва в розмірі 10% та в розмірі 5% на решту імпорту, крім критичного.

Відповідно до закону, до критичного імпорту віднесено нафту, газ, паливо для АЕС, електроенергія, вугілля, бензини та дизпаливо, медичні вироби для гемодіалізу та лікування онкохворих, міжнародна гуманітарна допомога, а також продукція оборонного призначення, потрібна для виконання державного замовлення.

Згідно з статтею 6 ухваленого закону, він набирає чинності з моменту опублікування рішення Кабінету міністрів України щодо завершення консультацій з міжнародними фінансовими організаціями.

економіка кабмін

Знак гривні
Знак гривні