Мобілізацію вже виконано на 80%

Заступник начальника департаменту інформаційних технологій Міністерства оборони Сергій Галушко заявив, що заходи з мобілізації в Україні виконані на 80%.

Як повідомляє кореспондент INSIDER, про це він розповів сьогодні на брифінгу.

"Станом на сьогодні ми фактично пройшли третину часу, відведеного на мобілізацію - практично місяць з 90 днів. Заплановані на три місяці заходи на 80% виконані щодо поставки мобілізаційних ресурсів у війська. 100% проведено оповіщення, 94% військовослужбовців, які мобілізуються, пройшли медичний огляд і придатні для проходження військової служби за станом здоров'я", - зазначив він.

За його словами, наразі налічується майже 5300 добровольців, які самостійно прибули до військкоматів з проханням призвати їх.

"Станом на сьогодні добровольців, які звернулися до військового комісаріату з проханням щоби їх призвали до мобілізації, цифра склала 5 296 чол. З них 4 058 вже пройшли медкомісію, визнані придатними для проходження служби та відправлені до навчальних центрів та центрів перепідготовки. Тобто це уже більше 10% від загальної кількості людей, які підлягають мобілізації. Кожен десятий у нас доброволець", - наголосив Галушко.

"Підсумовуючи, можемо сказати, що ті плани, які ми намітили в цілому виконуються", - резюмував він.

армія війна міноборони АТО

Знак гривні
Знак гривні