Блогерів хочуть зобов'язати вказувати ПІБ та адресу

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 2111, яким пропонується доповнити Закон "Про інформацію" статтею про "особливості поширення масової інформації в мережі Інтернет".

Новацією проекту є введення в законодавство поняття "блогер" - власник сайту/ сторінки сайту в Інтернеті, на яких розміщується масова інформація. Про це пише УП.

Автор документа - нардеп і близький родич Віктора Балоги - Василь Петьовка - пропонує встановити, що блогер при розміщенні та використанні масової інформації зобов'язаний перевіряти достовірність розміщеної загальнодоступної інформації до її розміщення і негайно видаляти розміщену недостовірну інформацію, а також не допускати поширення інформації про приватне життя громадянина з порушенням цивільного законодавства.

Також при розміщенні інформації на сайті / сторінці не допускається поширення завідомо недостовірної інформації під виглядом достовірних повідомлень, поширення інформації з метою зганьбити громадянина або окремі категорії громадян "за ознаками статі, віку, расової чи національної приналежності, мови, ставлення до релігії, професії, місця проживання і роботи, а також у зв'язку з їхніми політичними переконаннями ".

Крім того блогерів зобов'яжуть, у разі ухвалення доповнень до закону, оприлюднити свої прізвище та ініціали, адреса для направлення йому юридично значимих повідомлень.

На думку Петьовки, такі зміни розроблені з метою "забезпечення захисту суспільства від шкоди за неповноту, невчасність та невірогідність інформації".

інтернет Рада маразм цензура

Знак гривні
Знак гривні