Бойовики обстрілюють Дебальцево, Піски, села під Маріуполем. Біля 29 поста - танки регулярної армії РФ

Прес-центр АТО повідомляє, що в Донбасі продовжуються обстріли населених пунктів та позицій українських військових, в тому числі поблизу Дебальцевого та Пісків.

У напрямку Дебальцевого, з мінометів терористи двічі обстріляли Чернухіне, чотири рази Дебальцеве, а також Попасну. З реактивних систем залпового вогню "Град" п’ять разів було обстріляне Дебальцеве, - повідомляє прес-центр у Facebook.

За даними прес-центру, також бойовиками обстріляні Кримське, Щастя, Вільхове на Луганському напрямку. У напрямку Донецька бойовики обстрілювали українських військових поблизу Тарамчука, Пісків, Миколаїки та Новотроїцького.

Під обстріли бойовиків потрапили населені пункти Піски, Красногорівка, Павлопіль, Чермалик.

"Наші військові впевнено стоять на своїх позиціях, щоразу наносячи противнику удари у відповідь та подавляють вогневі точки артилерії і мінометів терористичних угрупувань", - повідомляє прес-центр.

Починаючи з сьомої ранку двічі були атаковані позиції українських військових під Маріуполем, повідомив прес-офіцер штабу АТО сектора "М" Дмитро Чалий.

За його інформацією, перший обстріл був здійснений по Гнутовому - 7:00, стріляли з "Градів". Приблизно в цей же час було відкрито мінометний вогонь по Орловському, - повідомляє 0629.

Повідомляють, що вчора в сім ранку обстрілів зазнали позиції українських військових під Миколаївкою, Павлополем, Новоселівкою, Чермаликом. Жертв серед українських військових немає.

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль розповів, що на території села Жолобок у районі 29 блокпоста зараз знаходяться чотири російських танки.

"Зараз у Жолобку стоять чотири російські танки і один БМП, а раніше було й кілька установок "Град", - цитує Москаля його прес-служба.

За його словами, екіпажі танків – удмурти і буряти, крім того, до Жолобка бойовики періодично завозять підкріплення у вигляді живої сили.

"Крім росіян є й так звані "ополченці", котрі вільно заходять у розбиті обстрілами будинки, виносять у мішках усе цінне й вивозять на машинах у невідомому напрямку. Винесли вже з того Жолобка все цінне, замінували підходи, влаштовують тут опорні пункти", - наголосив Москаль.

Він повідомив, що наразі в селі залишилось декілька місцевих мешканців. "Зараз думаємо, як їх звідти вивезти", - резюмував голова Луганської ОДА.

Витяг з карти АТО станом на вчора, за даними РНБО:

донеччина тероризм росія АТО луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні