Люди стоять у черзі, щоб здати кров бійцям з аеоропорту (ФОТО)

Сотні жителів Дніпропетровська прийшли до пункту здачі крові, щоб допомогти українських військовим, яких привозять у місто з району данецького аеропорту, Пісків та населених пунктів поблизу. Про це повідомляє Громадське.

Біля медичного центру вишикувалися черги з вулиці. На збір крові тут очікували 150 осіб, а прийшло вже понад тисяча. Лікарня не може прийняти всіх охочих.

Журналіст Роман Бочкала у FB написав, що в Селідовську лікарню також постійно привозять поранених. Більшість – з Пісків, Водяного, аеропорту.

«Селідовська міська лікарня стала прифронтовим госпіталем. Тут надають першу допомогу. Важких везуть далі – в Дніпропетровськ і Харків», - зазначив він.

Нагадаємо, що вчора в Міноборони підтвердили, що українські військові відійшли з нового терміналу аеропорту.

«Через постійні обстріли відбулося масштабне руйнування нового терміналу, який нині прострілюється наскрізь. Враховуючи небезпеку та задля збереження життя українських «кіборгів», учора було прийняте рішення вийти з території терміналу на нові рубежі», - сказав в.о. речника Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов

За його словами, «військові залишаються на «певних ділянках та об'єктах» на території летовища, бої тривають».

«Щонайменше шестеро силовиків в аеропорту загинули. 16 – отримали контузії і потрапили в полон», - сказав Селезньов.

Міноборони наводить такі дані: вчора з аеропорту вдалося вивести 20 українських бійців, 15 – потрапили в полон.

Українські військові залишили старий і новий термінали аеропорту, але велика частина летовища і досі перебуває під їхнім контролем. Про це Громадському повідомив командир 5-го окремого батальйону «Правого сектора» з позивним «Чорний».

«Було б злочином, якби командування відправило бійців туди тримати ці уламки. Зараз утримують приміщення, які обороноздатні. До яких можна доїхати і довезти боєприпаси. Всі висоти – метеовишка, деспетчерська вишка, пожежна – утримуються. Приміщення, які в нормальному стані і дозволяють контролювати територію аеропорту», - запевнив «Чорний».

самоорганізація солідарність герої АТО

Знак гривні
Знак гривні