Вони дивляться порно в робочий час і отримують за це гроші з Бюджету. Почалась кампанія за ліквідацію Нацкоммору

Долучитися до кампанії можна, наприклад, ось тут.

"Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі" - ось повна назва контролюючого органу, що давно відзначився рядом скандалів. Серед них: заборона книги "Жінка його мрії" відомого українського письменника Олеся Ульяненко за "порнографічність". Вирок лівому активісту Олександру Володарському за "аморальну" акцію протесту проти діяльності Комісії. Десятки заборонених мультфільмів і телесеріалів від "Сімпсонів" до "Comedy Club". При цьому, Комісія ставиться до контенту дуже вибірково та не реагує на незручні їй запити. Її "вироки" носять рекомендаційний характер, що ще більше заплутує питання її юридичного статусу.

Проти НЕК виступали такі українські інтелектуали як Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Анатолій Ульянов, Мустафа Найєм та інші. Кілька разів "нацкомморалі" хотіли ліквідувати депутати, але все безуспішно. Тож зробімо це ми, громадяни! Але чому?

По-перше, мораль є відносною категорією. Будь-які спроби встановити об'єктивне визначення моралі є насильством над особистістю. Питання захисту моралі вирішується в межах діалогу, а не шляхом винесення наказів контролюючими органами!

По-друге, в умовах війни на фінансування Комісії з держбюджету України йде від 4 до 5 мільйонів гривень на рік. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що через його "принципову позицію", а також задля вияву "поваги до прохань, які надійшли від церковних ієрархів і релігійних лідерів", попри скорочення контролюючих органів України, для Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі зроблено виняток.

На нашу думку, прем'єр не мав права так марнувати кошти громадян через власну позицію та релігійні сентименти. Крім того, одна людина не має права вирішувати за всіх, що можна, а що не можна робити у сфері сімейних стосунків. Це втручання в особисте життя громадян. Вони мають право зробити власний вибір.

Тож, українці та громадяни світу, небайдужі до несправедливості та цензури, давайте висловимо власну думку! Ми проти морального абсолютизму Комісії по моралі та прагнемо ліквідувати її якнайшвидше!

Журналіст Ірина Славінська пише: Уявіть, що є в цьому світі така інституція, де людям платять за перегляд порно в робочий час на робочому місці. Це одна відома експертна комісія, на яку % нашого державного бюджету витрачають.

кабмін бюджет мораль цензура самоорганізація

Знак гривні
Знак гривні