Сьогодні Україна почала імпорт електроенергії з Росії

Президент Петро Порошенко заявив, що з 00:00 29 грудня почався імпорт електроенергії з Росії.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання кореспондента INSIDER.

"Учора було не просто моє доручення міністру енергетики забезпечити укладання прямих договорів без будь-яких посередників (щодо імпорт електроенергії та вугілля). Можу сказати, що вчора ця угода була укладена. Із 00:00, як мені сьогодні доповіли, іде вже переток. Мені здається, якщо не помиляюсь, на 1,4 КВт. Це дозволило нам, знову таки зі слів міністра енергетики, знизити потужність вугільних блоків для накопичення вугілля. Більше того, було відкрито ембарго, яке існувало місяць абсолютно незаконно. Україні не постачалося законтрактоване та закуплене вугілля", - сказав Петро Порошенко.

Найближчими днями має бути укладена угода між двома державними компаніями щодо імпорту в Україну, додав Порошенко.

"А вам не цікаво розслідувати поставки африканського вугілля в Україну? Подивитися різницю в ціні, в якості вугілля, вартість фрахту. Оприлюднити це. Подивитися, хто і скільки на цьому заробляв. Моя Адміністрація точно не була причетна до цього", - продовжив президент.

"Коли прийшов новий уряд, то виявилося, що немає вугілля, немає запасів, те, що поставлено, – не горить і закуплене за надвисокою ціною. Але я не буду втручатися у слідство", - сказав президент.

Порошенко заявив також про блокування підписання домовленостей із Росією.

"Сподіваюся, що українці на Новий рік будуть зі світлом. До цього його не було, бо хтось свідомо блокував укладання цієї угоди. Хто? Буде розслідування", - наголосив Порошенко.

війна енергетика росія

Знак гривні
Знак гривні