Чоловіки в формі Айдару під Києвом побили цивільних. Айдар засуджує такі дії (ВІДЕО)

ОНОВЛЕНО 22:32 На сторінці Батальону "АЙДАР" у ФБ оприлюднено заяву в якій засуджуються дії військових:

"Военнослужащие в/ч п/п В0624 (батальон “АЙДАР”) глубоко возмущены фактами, отраженными в съемке c видеорегистратора машины, выложенном на канале youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=rvXXHtheXBQ

В видеосюжете фигурируют лица, которые позорят звание бойца батальона «АЙДАР», военнослужащего Вооруженных сил Украины, просто украинца. Мы уверены, что виновные будут наказаны в соответствии с действующим законодательством, как виновные перед законом и перед обществом"

текст попередньої новини:
На трасі Бориспіль-Київ п'яні люди на машинах з написом "Почесна варта", влаштували свавілля і побили кількох водіїв на трасі "Київ-Бориспіль".

Відео інциденту з'явилося на хостингу youtube. Автомобіль, на якому їхали чоловіки в уніформі, рухався в складі колони з українськими прапорами.

Його водій всіляко перешкоджав руху попутного транспорту.

Заблокувавши один з автомобілів, люди у військовій формі побили його власника.

Це викликало істерику у вагітної жінки.

За фактом побиття водія на трасі Київ - Бориспіль відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомили у обласному управлінні МВС Київської області.

Як сказано у повідомленні, 20 грудня, близько 14:00 до чергової частини Бориспільського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від громадянина про те, що о 11:30 на автодорозі Бориспіль-Київ, поблизу села Проліски, невідомі особи, порушуючи Правила дорожнього руху зупинили його автомобіль.

Після чого між ними виникла словесна суперечка під час якої чоловіки, одягнені в камуфляжну форму, нанесли потерпілому тілесні ушкодження.
За даним фактом слідчим відділом Бориспільського МВ ГУМВС України в Київській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Наразі потерпілому надано направлення на експертизу для встановлення ступеню нанесення тілесних ушкоджень. Досудове розслідування триває.

Також, близько 11:30 до Бориспільського міськвідділу міліції надійшло повідомлення від члена громадської організації "Автомайдан" про те, що на автодорозі Бориспіль-Київ, поблизу села Велика Олександрівка, невідомий водій порушує Правила дорожнього руху та створює аварійні ситуації. За даним фактом проводиться перевірка, встановлюються всі обставини події.

Відразу після інциденту з'явилася інформація проте, що заступник керівника батальйону Сергей Граб виправдовує своїх бійців, мовляв водій намагався обігнати похоронну процесію, а це суперечить традиціям. Проте потім з'явилося засудження дій айдарівців їхнім керівництвом.

Реакція керівництва:

Реакція Айдару

свавілля скандал айдар абзац

Знак гривні
Знак гривні