Росія намагатиметься перешкоджати мобілізації в Україні, - Тимчук

За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», структури інформаційно-психологічних операцій ГРУ та ФСБ Росії отримали завдання на проведення широкомасштабної інформаційної операції зі зриву або істотного перешкоджання підготовлюваного в Україні 4-го етапу мобілізації.

Про це пише Тимчук у себе в фейсбуку.

Операцію планується проводити у взаємодії зі структурами «інформаційної війни» російсько-терористичних військ, створеними в окупованих районах Донбасу фахівцями ГРУ.

Головна мета операції - шляхом проведення широкомасштабної дезінформаційної кампанії зірвати, або ж максимально утруднити проведення мобілізації.

Тим самим хочуть не дозволити командуванню Збройних сил України та інших збройних формувань наростити кількість оперативних резервів, або ж істотно уповільнити і ускладнити цей процес.

Цільовими групами та об'єктами впливу позначені військовозобов'язані громадяни України, а також члени їх сімей.

Завдання - створити негативний фон навколо проведення антитерористичної операції (нестерпні побутові умови, в яких перебувають українські військовослужбовці в зоні АТО; уявлення сил АТО як «гарматного м'яса»; уявлення тероризму на Донбасі як «народно-визвольного руху» і т.д.).

В ході операції планується широко використовувати формування «належного структуровання громадської думки в соціальних мережах» за допомогою відео- та аудіо- матеріалів, різноманітних «свідчень очевидців».

Крім того, структурам ГРУ й ФСБ в Росії та на Донбасі поставлено завдання організувати «безпосередній або непрямий вплив» на аудиторію через деякі українські ЗМІ для створення так званої «вторинної правдоподібності», насамперед шляхом публікації «достовірних матеріалів журналістських розслідувань».

наука наса марс інфографіка космос

Знак гривні
Знак гривні