Депутат БПП пропонує відновити стройбати

Народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Куніцин пропонує повернутися до створення стройбатів для відновлення зруйнованих населених пунктів Донбасу, - пише Інсайдер.

"Я сьогодні говорив з одним із генералів, він правильну думку сказав: чому б нам не повернутися, умовно кажучи, до створення стройбатів. Адже були стройбати в радянський час для відновлення зруйнованих на південному сході міст", – цитує його прес-служба БПП.

Народний депутат вважає, що при сьогоднішньому тотальному безробітті "можна закликати людей віком до 50 років, які мають хороші будівельні спеціальності, одягнути, взути, нагодувати, взяти їх на контракт".

"Нехай вони не 10 тисяч гривень отримуватимуть, як ті, хто воюють. Нехай отримують 3-5 тисяч гривень. Будуть зайняті - кваліфіковано і недорого відновлюватимуть, навіть із місцевих будматеріалів, Донецьку та Луганську область, де вже стоїть українська армія", – зазначив він.

"Ми ж повинні завойовувати довіру населення, яке звільнили з-під гніту сепаратистів", – заявив Куніцин.

Він також зазначив, що мобілізаційний резерв, про створення якого говорив секретар РНБО Олександр Турчинов, потрібно створювати виважено.

"Можливо, людей, які були там (скорочені силовики), призвати в армію, особливо офіцерський склад, якого не вистачає, поставити на постачання", – сказав Куніцин.

армія донеччина луганщина АТО

Знак гривні
Знак гривні