Як закривали аеропорти на межі з зоною АТО (ІНФОГРАФІКА)

Аеропорт Запоріжжя буде закритий до суботи. Аеропорти Дніпропетровська та Харкова повинні були відкрити цієї ночі - поки що повідомлень про відкриття не було.

На сайті Державіаслужби досі першим висить повідомлення: Заборона польотів з/до аеропортів Дніпропетровськ, Харків, Запоріжжя викликана загрозою безпеці польотів цивільної авіації. На сьогодні термін заборони не визначений.

Ось зона, де немає польотів - чітко на кордонах із зоною АТО:

Державіаслужба повністю закрила для польотів аеропорти Дніпропетровська, Харкова та Запоріжжя ще з 00:00 13 грудня 2014 року.

Як можна зрозуміти із запитань та відповідей на авіаційному форумі, деякі авіапасажири, які замість Харкова прилетіли в “Бориспіль”, уночі шукали варіанти міжміських таксі й були готові погодитись на тариф 2700 грн.

З іншого повідомлення – в мережі Facebook – зрозуміло, що МАУ не забезпечила доставку пасажирів рейсу Львів-Дніпропетровськ до Дніпропетровська, а залишила вночі з багажем… на злітній смузі аеропорту “Київ-Бориспіль”, і ті мусили вскладчину наймати мікроавтобус до міста свого призначення.

Серед авіакомпаній, які літають у

Харків:
- МАУ (Київ-Бориспіль), ”Дніпроавіа” (Івано-Франківськ), Austrian Airlines (Відень), Pegasus (Стамбул), “Аерофлот” (Москва-Шереметьєво), Air Arabia (Шарджа);

Дніпропетровськ:
- МАУ (Київ-Бориспіль, Тель-Авів), “Дніпроавіа” (Львів, Івано-Франківськ, Стамбул, Єреван, Тбілісі, Москва-Домодєдово), Austrian Airlines (Відень), Turkish Airlines (Стамбул), “Аерофлот” (Москва-Шереметьєво);

Запоріжжя:
- “Мотор-Січ” (Київ-Запоріжжя, Москва-Внуково).
Із Харкова та/або Дніпропетровська на курорти також возять Windrose, UTAir, Kharkiv Airlines, деякі інші чартерні перевізники.

Раніше, з 1 грудня, Державіаслужба заборонила авіакомпаніям виконувати рейси між Дніпропетровськом, Харковом та Москвою.

запоріжжя безпека харків авіація дніпропетровщина

Знак гривні
Знак гривні