Австралія обіцяє Україні вугілля й уран

Прем’єр Австралії пообіцяв Порошенку уран, вугілля та 2 млн на армію.

Президент Петро Порошенко обговорив із прем’єром Австралії Тоні Ебботом можливість використання Україною австралійського урану та вугілля.

"Ми домовились розпочати співпрацю в енергетичній сфері. Обговорили можливість використання австралійського урану для наших атомних електростанцій", - цитує Порошенка прес-служба президента України.

Повідомляють, що під час візиту до Австралії, Порошенко та Еббот домовилися часом опрацювати питання поставок австралійського вугілля в Україну.

"Стосовно потенціалу експорту урану і вугілля до України, Австралія є енергетичною наддержавою. Енергетична безпека дуже важлива для України. Це - гарна можливість для Австралії та України", - зазначив Ебботт.

Ебботт повідомив про рішення надати допомогу для Збройних Сил України на понад 2 млн доларів. Також під час зустрічі співрозмовники обговорили можливості участі Австралії в донорській конференції, що має відбутися на початку 2015 року.

Порошенко подякував за фінансову допомогу Австралії в розмірі 100 млн доларів, яку вона надасть Україні в рамках МВФ, а також за допомогу українській армії.

Крім того, на переговорах йшлося про активізацію співпраці в сільському господарстві.

Ебботт підтвердив намір австралійської влади і надалі активно підтримувати Україну. Порошенко запросив Ебботта відвідати Україну на початку наступного року. Прем’єр-міністр повідомив, що в лютому планується відкриття посольства Австралії в Києві.

енергетика австралія україна

Знак гривні
Знак гривні