Казанцев: Сепаратисти Донбасу експлуатують людей Донбасу, а Україні полегшують життя

Якщо коротко розглянути ситуацію з донецьким вугіллям після повстання сепаратистів у Донбасі, то виходить ось що, - пише Денис Казанський.

1. Бойовики ДНР і ЛНР забрали у України вугледобувні території, і тепер хочуть продавати (а по факту вже продають) українській стороні вугілля, розуміючи, що Україна його потребує і буде купувати.

2. Україні, як не дивно, це теж вигідно. Тому що з плечей держави фактично звалилася величезна ноша у вигляді дотацій, високих шахтарських пенсій і регресів, квартирного вугілля, екологічних проблем і т.д.

Тепер можна просто без запарки купувати вугілля якби в іншої держави, але за гривню. Останнє - дуже важливий фактор, враховуючи дефіцит валюти.

Виникає питання - а хто ж тоді програв?

А програли ті самі пенсіонери, регресники, шахтарі, та й інші жителі шахтарських міст, що їх бойовики по суті перетворили на колонії.

Під ніж війни потрапила соціалка. Мародери-ополченці раптом самі того не бажаючи (або бажаючи) піднесли України чудову схему максимально ефективної та драконівської експлуатації задроченного донецького пролетаріату: ми кидаємо лохів, а бабло навпіл.

Шахтарі вколюють за гречку під дулами автоматів, інфраструктура шахтарських селищ залишається без фінансів і руйнується, на всі питання населення отримує відповідь "йде війна, не час скаржитися", а в цей час бізнес України і ДНР / ЛНР ділить навпіл прибуток, економлячи на зарплатах, витратах і амортизації.

Краса. Якби я ненавидів Донбас, я б саме так з ним і вчинив. А потім би начепив колорадську стрічку і знімав би ось такі ролики для розумово відсталих:

донеччина маразм луганщина сепаратизм енергетика

Знак гривні
Знак гривні