Бутусов: я розумію Парасюка, але бійки в Раді треба вчиняти не з тими й не так (ВІДЕО)

У Верховній Раді нового скликання вже відбулася перша фізична сутичка - однак почалася не з того, з чого слід, пише Юрій Бутусов.

Найпрекрасніший момент початку роботи Верховної Ради - це коли якийсь неадекватний чоловік з БПП посмів сказати Парасюку: "Тут тобі не Майдан!" Мені не сподобалося, що Володя стартанув у залі на нечему.

Порив розумію, і навіть напевно, сам би так вчинив, але я думаю про це через кілька годин ...

Дуже сподобалося - що як тільки хтось із найбільшої фракції штовхнув Парасюка, на допомогу йому рвонув спецназ Ради - Ярош, Філатов, Денисенко, Береза і ще багато інших. Це було як на фронті - багатообіцяюче. Дай Бог, щоб хлопці не втратили це почуття ліктя і взаємовиручку.
 
Але до Парасюка і всім іншим патріотів у мене є два великих зауваження - новий порядок в новій Раді треба починати наводити по-перше, з Опозиційного блоку.
 
І по-друге, серйозні люди, а тим більше спецназ демократії, не виносять з'ясування стосунків на люди. Для того, щоб провчити нечему, існують закриті від громадян та преси кулуари, засідання комітетів, туалет, врешті-решт.

Хлопці, несолідно перетворювати храм законодавства - сесійний зал - на ринг для сумо. У залі швидко розбороняють, а зйомки бійок дискредитують український парламентаризм. Це дійсно некрасиво і не потрібно.

Демократія - це не показуха. АТО в Раді треба проводити, як будь-яку нормальну спецоперацію - приховано, раптово, і щоб назавжди відбити бажання нариватися у дурня.

А Рада повинна давати високий результат при голосуванні. У патріотів достатньо сил, щоб цього зараз добитися.
 
Тому велике прохання - коли якийсь невіглас наступного разу ображає Майдан, будь ласка, не бийтеся прилюдно - а спокійно підійдіть, з посмішкою, з'ясуйте прізвище і запам'ятайте в обличчя. А виховні моменти вирішуйте поза залою.
 
Український парламент - це не ринг. Ми, виборці, оцінюємо депутатів не за кількістю сутичок, а за кількістю проголосованих законів. Виховувати дурнів необхідно - але всьому є своє місце і час.
 
Неадекватний депутат, який штовхнув Парасюка - це депутат Блоку Порошенка Федір Негой. Він 1958 року народження. Йому 56 років. Звичайно, він просто дурень, і заслуговує стусана. Але це явно не спаринг-партнер. У БПП треба бити дієздатних людей, а божевільний літній чоловік у супротивники не годиться.

Рада скандал бпп парасюк

Знак гривні
Знак гривні