Черговий лідер ЛНР - під домашнім арештом: Кремль поміняв ідеологію

Отаман Козицин знаходиться не у відпустці, а під домашнім арештом, оскільки істотно перевищив свої повноваження. Про це на своїй сторінці в Фейсбук пише луганський активіст Дмитро Снєгирьов, - його цитує Остров.

"Незважаючи на оптимістичні заяви Миколи Козицина про те, що він нібито вже тиждень перебуває у відпустці, насправді складно назвати відпусткою домашній арешт на території РФ під наглядом російських спецназівців, - повідомляє Д.Снєгирьов. - Арешт Козицина спричинили зміни в керівництві Кремля. Козіцин, як відомо - людина екс-головного ідеолога Росії та автора ідеї "Новоросії" Владислава Суркова. Його портрет, разом із портретом Путіна, висів за кріслом Козицина в його особистому кабінеті в Антрациті. Саме підтримкою Суркова можна пояснити й успіхи Козицина у створенні «козачої республіки».

Однак, за як вважає Снєгірьов, Суркова на посту "головного ідеолога" змінила "більш поміркована людина" - Борис Рапопорт.

"Це один з найближчих соратників Суркова, який очолює управління економічного співробітництва з СНД. Тому риторика Кремля зазнає істотних змін", - пояснює він.

Тобто, вже не йдеться про створення "Новоросії", але докладються всі зусилля для створення квазіреспублік "ЛНР" - "ДНР".

"Україну будуть змушувати піти на визнання цих республік, серйозно змінивши правила гри. Також одним з основних моментів, який привів до арешту Козицина, є спроба козаків встановити контроль над підприємствами, які входять до групи ДТЕК Ріната Ахметова, який має тісні контакти з Росією. Козаки неконтрольовано вивозили з підприємств ДТЕК вугілля. Додам, що кількість вивезеного вугілля дивним чином збігається з кількістю вугілля, яке Україна повинна була закупити в ПАР", - далі пише Снєгирьов.

луганщина сепаратизм козицин тероризм

Знак гривні
Знак гривні