Перший день Ради: є прем'єр і спікер, комбати так і не побилися (ПІДСУМКИ)

Підсумок першого дня Ради - новим прем'єром став старий Арсеній Яценюк, новим спікером - депутат від БПП Валерій Гройсман. Сформовано конституційну більшість у 302 депутати.

До складу коаліції увійшли "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Батьківщина", Радикальна партія Ляшка і "Самопоміч"- 302 депутати.

До бійок не дійшло, хоча було багато бравади.

Напередодні багато з нардепів обіцяли "набити обличчя" окремим своїм колегам. Однак, у середу ввечері після засідання фракції "Народного фронту" один з її лідерів Андрій Парубій на перекурі переконував своїх колег з числа екс-комбатів добровольчих батальйонів відмовитися від ідеї "провчити" тих нардепів, які 16 січня 2014 голосували за так звані "диктаторські закони".

У четвер екс-комбат батальйону "Дніпро-1" Юрій Береза, який напередодні активно сперечався з Парубієм, сьогодні навпаки переконував свого колегу з батальйону "Айдар" Сергія Мельничука не бити Семена Семенченко з батальйону "Донбас", - пише Максим Камєнєв, Інсайдер.

- Ти що, хочеш дати "картинку" для Lifenews? - запитував Береза.

- Я - мужик, сказав - зроблю, - нервував Мельничук.

Претензії депутата Радикальної партії Мельничука до представника "Самопомочі" Семенченка були в наступному: під час виборчої кампанії Мельничук пообіцяв розібратися з Семенченком за те, що той з іншими Комбат добровольчих батальйонів записав відеозвернення із закликом не фальсифікувати результати виборів. Від "Айдара" в ньому брав участь не Мельничук, а Валентин Лихолет, - замкомбата, який до того часу був відсторонений від виконання обов'язків.

Зусиллями Берези інциденту вдалося уникнути. Після 20 хвилин умовлянь Мельничук погодився зробити разом з Семенченко спільну заяву на камери телеканалів - обидва нардепа пообіцяли працювати на благо України і вибачилися, що шоу не вийшло. Правда, при зверненні Мельничук весь час розминав кисть правої руки.

Мустафа фотографував:

Трійця лідерів браталась:

Під час засідання ВР депутат від Опозиційного Блоку Олександр Вілкул переплутав своє місце і сів поряд із спікером Володимиром Гройсманом.

Це сталося по завершенні перерви після того, як Гройсман був обраний спікером.

Коли Гройсман побачив Вілкула, він сказав: "Саша, Саша, президія закінчила свою роботу".

Джерела: Інсайдер, Українська правда, Уніан, Українські Новини.

Рада уряд

Знак гривні
Знак гривні