Люди Коломойського ломилися в ГПУ, де допитували зама Коломойського (ВІДЕО)

Тим часом інший екс-заступник Коломойського в один день подав заяву на вступ у фракцію БПП й одразу з неї вийшов.

У Генпрокуратурі відбувся допит Генадія Корбана - заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

Під час слідчих дій до будівлі ГПУ силою намагались увірватись декілька нардепів, повідомляє Новое Время.

Серед новообраних депутатів Верховної Ради, які намагались виломати ґрати на прохідній ГПУ були Юрій Береза, Святослав Олійник та Борис Філатов.

Журналістка Тетяна Козак зафільмувала спробу виламати ґрати на прохідній ГПУ

Після цього ексцесу у будівлю дозволили пройти представникам ЗМІ, активістам та добровольцям з Правого сектору. Останні супроводжують Корбана за його словами у зв'язку з "постійною загрозою терактів".

Вони попрямували на третій поверх Генпрокуратури, де відбувався допит Корбана.

Нардепи заявили про політичне переслідування команди Коломойського. У свою чергу Корбан спробував заспокоїти соратників та звернувся до слідчого з проханням про особисту зустріч з генпрокурором Віталієм Яремою.

Пізніше Корбан пояснив: "Мої друзі, побратими, колеги й депутати прийшли для того, аби у супроводі міліції запитати у слідчого, на якій підставі вони витрачають час державного діяча".

Він також відмітив, що "ніхто нікуди не увірвався".

Активісти в кабінеті у слідчого. Відео Тетяни Козак

Згодом Генадія Корбана відпустили.

Раніше стало відомо, що Корбана викликали на допит за трьома кримінальними справами. Одна з них - через фактичне викрадення голови Держземагентсва Сергія Рудика, і дві - по дніпропетровському прокурору Роману Федику.

Тим часом заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Філатов, який пройшов до нової Ради у якості самовисуванця, вийшов з фракції партії "Блок Петра Порошенка" після декількох годин після написання заяви про вступ до неї.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Так, це - правда. Я зробив саму стрімку кар'єру в БПП. Сьогодні в 12-00 я подав заяву у фракцію. Але вже в 19-00 мене не допустили на засідання, давши зрозуміти, що моя участь у БПП небажана. Ймовірно, блоку Петра Олексійовича ближче до душі колишні регіонали, потенційні колаборанти і латентні сепаратисти. Мої зобов'язання перед БПП вважаю виконаними. Тепер я - позафракційний депутат", - написав він.

Того-таки дня раніше Філатов написав заяву про вступ у фракцію партії "Блок Петра Порошенка".

філатов коломойський порошенко ГПУ корбан олійник конфлікт

Знак гривні
Знак гривні