Солдати 28-мої механізована бригада зустрічають зиму в літніх штанах

Солдати збройних сил України не повністю забезпечені теплими речами, деякі ще в літній формі. Найкраще забезпечені добровольчі батальйони - бо їм більше допомагали волонтери.

«Два комплекта формы - 1200-1300, обувь берцы Великобритания бэушные покупал себе гривень 600-800, кобура 250 грн., ремень на автомат тоже 250, разгрузка - 1,5 тысячи гривен», - розповідає Патрик.

Це все Патрик купив за власні гроші. Каже, витратив близько 15 тисяч гривень. До війни багато працював, тож гроші були. Але коли бойовики почали відбирати майно, пішов воювати.

«Чтобы удержать позиции, у нас достаточного всего. Полностью мы всем укомплектованы. Отдельное спасибо волонтерам. Если бы не они, нам было бы намного хуже. 90 процентов мы обеспечиваемся волонтерами», - каже він.

Добровольчі батальйони найкраще забезпечені в зоні АТО. До зими готові, зброя та боєприпаси є. Але й до них приїжджають волонтери.

Від допомоги хлопці не відмовляються, але беруть тільки те, що необхідне. Найприємніше бійцям, коли допомагають місцеві.

Поруч із добровольцями стоїть 28-ма механізована бригада. Із забезпеченням тут великі проблеми. Зимових бушлатів вистачило не на всіх. Штани літні, берці діряві.

«Держава? Марширування як видало форму, що я ще срочник служив, і більше нічого нам держава не видала. Зимовий одяг не видавала. Оце хлопці з Дніпра дали бушлат цей. Взуття - волонтери і мама з дому вислала», - каже Володимир.

Зігрітися хлопці можуть хіба в бліндажах. Але й тут без волонтерів не обійшлося. Буржуйки привезли вони.

Вдень в перервах між обстрілами вояки рубають дрова, запасаються на холодну ніч.

Війна згуртовує людей. Тож добровольці, які краще забезпечені, допомагають чим можуть армійцям.

То смачненьким пригостять, то бушлат новий подарують. Хоча кажуть, як би не було важко, скаржитися зараз не можна. Ворога треба знищувати тим, чим є.

бюджет війна армія АТО

Знак гривні
Знак гривні