Сепаратизм від сепаратистів: Два міста відділилися від бойовиків, бо ті не платять соцвиплати (ВІДЕО)

У деяких містах Донецької й Луганської області люди вийшли на стихійні мітинги вимагати виплат від місцевих лідерів бойовиків, Свердловськ і Червонопартизанськ вирішили відділитися.

У Єнакієвому вранці у понеділок до виконувача обов'язків міського голови Романа Храменкова з дітьми на руках прийшли жінки з вимогою виплатити обіцяну допомогу на дітей.

"Поки що грошей немає!" – сказав мер міста.

Мер також розповів, що гроші прийшли тільки на один район Донецька - Кировський. "Гроші прийшли з Російської Федерації. Гроші прийшли в гуманітарному конвої", - сказав він.

"Захарченко сказав, що 15 числа ви всі отримаєте гроші. Ви отримали?" - запитав мер.

"Ні", - обурено заявили всі присутні.

Для того, щоб хоч трохи зняти напругу, було вирішено розподілити продукти з наявних 100 гуманітарних наборів між присутніми, видавши їх у першу чергу багатодітним родинам.

Також мери Єнакієвого й Горлівки, яка також має проблему з соцвиплатами, вирішили їхати в Донецьк просити гроші.

У Торезі обурені жителі також перекрили дорогу з вимогою поновити виплати.

За словами фотокореспондента "Вільного Донбасу", мітинг закінчився тим, що до жінок, які протестували, вийшли працівники комендатури, пообіцяли почати виплати дитячої допомоги.

Про такі ж "голодні протести" повідомляють у Сніжному й в одному з районів Макіївки.

У Луганській області бойовики, які контролюють міста Свердловськ і Червонопартизанськ, більше не підкоряються ні керівництву "ЛНР", ні керівництву "Новоросії".

Про це 16 листопада на зборах жителів Червонопартизанска заявив "комендант" міста Денис Понизовний, передає www.05366.com.ua.

У неділю жителі Червонопартизанська організували народні збори, на яких обговорювали ситуацію в місті.

Люди запитували нову "владу" про зарплати й соціальні виплати. На зборах "комендант" міста Денис Понізовний повідомив про відмову підпорядковуватись "ЛНР" і "Новоросії".

"У нас розбіжності з керівництвом ЛНР. Ми не підкоряємося ні їм, ні Новоросії", - заявив Понізовний.

Бойовики все частіше стали повідомляти про свою "автономію" у населених пунктах.

Зокрема відділилися від ЛНР у Свердловську, Ровеньках, Антрациті, Красному Лучі й Стаханові. Вони звинувачують владу" ЛНР у махінаціях із гуманітарною допомогою.

донеччина луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні