У Порошенка пояснили, чому не нищать російську техніку: бояться спровокувати велику війну

Заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий заявив, що українські війська не завдають потужного ракетного удару по колонам військової техніки, оскільки це може спровокувати повномасштабну війну з Росією, яка задіє всю свою військову міць.

"Моя думка, як дипломата: мені здається, що наше завдання, як ми його реалізуємо, дипломатично уникнути повномасштабної війни в центрі Європи. У разі нанесення такого удару безпосередньо - це розв’язання війни із застосуванням авіації тощо", - заявив він в ефірі каналу ICTV.

За словами Чалого, такий крок перевів би протистояння у "зовсім інший масштаб". Крім того, міжнародна підтримка України, зокрема в Європі, могла б зазнати певних втрат.

Водночас заступник глави АП наголосив, що українські сили у жодному випадку не відійдуть від позицій по лінії розмежування, визначених Мінським меморандумом. Якщо бойовики підуть у наступ, то воювати буде вже вся країна, підкреслив він.

"Якщо, а такі загрози усі обговорюють, буде якийсь широкомасштабний наступ (з підконтрольної бойовикам території ), то це буде війна, воювати буде вся Україна", - заявив він.

При цьому Чалий вказав на те, що українська влада поки намагається використати усі можливості, щоб локалізувати конфлікт та врегулювати його, дотримуючись позицій Мирного плану.

Раніше у Раді національної безпеки і оборони заявили про підготовку терористів і російських військових до наступальних операцій у зоні проведення АТО.

війна україна росія

Знак гривні
Знак гривні