Проблеми з пенсіями на Донбасі - через совкову пенсійну систему

Йде дискусія - чи повинна Україна платити пенсії тим, хто живе на окупованій території?

Багато хто говорить, що, мовляв, ці люди працювали в Україні, значить і пенсію держава їм виплатити повинна, - пише відомий донецький блогер Денис Казанський. - І тут (та-да-дам!) настає момент, коли кожен виборець Симоненко на ділі може переконатися, чим пенсійна система нормальної капіталістичної держави відрізняється від пенсійної системи курця, тобто - совка.

Так, якби в Україні, як у країнах ЄС, існували індивідуальні накопичувальні пенсійні рахунки, то їх власники змогли б і сьогодні отримувати з них пенсію, як раніше.

Тому що в цьому випадку, пенсійні накопичення - особиста власність пенсіонера, як депозит, і зберігатися вони можуть навіть не у держави, а у приватної компанії.

Але оскільки старі люди Донбасу (і не тільки Донбасу) голосували все життя за шахраїв і популістів, типу Симоненка і Януковича, то й отримали вони замість пенсійної реформи - стару совкову пенсійну систему, яка давно вже не здатна нормально працювати.

В совковій системі індивідуальних рахунків немає - є загальний котел.

Наповнюється він за рахунок працюючої молоді. А оскільки працююче населення Донбасу або трудиться тепер на окупантів, або сидить без роботи, і з економічного життя України попросту випало, то і наслідки для пенсійного котла наступили відповідні.

Працююче населення України не може фізично забезпечити своїх утриманців, та ще утриманців у Криму та в Донбасі.

Власних пенсійних накопичень донецькі і кримські пенсіонери не мають, а їсти із загального котла, в який їх діти і внуки нічого не кладуть - хочуть. Але так не буває.

За совок доведеться платити. Вас багато раз попереджали. Ви не послухали. Тепер дякуйте Симоненку, Вітренко, Тимошенко і Януковичу, "вітіним" і юлиним" тисячам, медведчукам та іншим, хто вам розповідав про жахи" Гейропи".

донеччина луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні