Росія передумала визнавати вибори на Донбасі

Росія так офіційно і не визнала вибори бойовиків на Донбасі 2 листопада, незважаючи на обіцянки глава МЗС Сергія Лаврова зробити це, заявило високопоставлене джерело.

Прес-реліз МЗС РФ 3 листопада не є офіційним визнанням виборів бойовиків на Донбасі 2 листопада, - цитує джерело Інсайдер з посиланням на Газету.гu.

"Знайдена інша форма - повага результатів. Був продемонстрований акуратний підхід, щоб не порушувати того, що було з таким трудом досягнуто. Нам важливо, щоб там (на Донбасі) ніхто не почав знову стріляти", - заявило джерело.

За словами джерела, Москва спочатку не збиралася визнавати результати волевиявлення, маючи намір знайти іншу форму, щоб висловити своє ставлення до нього.

На питання, чому ж тижнем раніше в інтерв'ю газеті "Известия" Сергій Лавров говорив, що Москва визнає вибори, джерело обмежився відповіддю: "Це було давно".

Два джерела, близьких до керівництва бойовиків і організації "Новоросія", згодні: Москва визнає волевиявлення громадян на сході України, а не повноцінні вибори.

Це ж не визнання незалежності ("ДНР" і "ЛНР"). Це визнання виборів. Абсолютно різні речі. Вибори треба визнавати або не визнавати. А що нам робити? Не зливати ж їх? Тоді там усіх повбивають", - заявило тижнем раніше інше джерело.

Повідомляють, що відразу після виборів на Донбасі 2 листопада на сайті МЗС РФ з'явився текст, в якому зазначається, що "вибори в Донецькому та Луганському регіонах пройшли в цілому організовано", при високій явці виборців.

"Ми поважаємо волевиявлення жителів Південного Сходу", - зазначили дипломати, згадавши необхідність налагоджувати діалог з Києвом у рамках мінських домовленостей. Про існування "ДНР" і "ЛНР" у тексті не йдеться.

Цікаво, що після травневого референдуму про незалежність "ДНР" і "ЛНР" Москва також обмежилася вираженням поваги до волевиявлення громадян, але воно з'явилося на офіційному сайті Кремля, тобто, принаймні неформально мала більш високий статус.

донбас вибори росія

Знак гривні
Знак гривні