Над Будинком Профспілок, користуючись нагодою, добудували поверх - і зносити не хочуть (ФОТО)

У Будинку профспілок, який згорів у лютому цього року під час протистоянь на Майдані, розпочався ремонт.

Роботи ведуться на другому і третьому поверхах будівлі. А ось незаконна надбудова на даху будинку, яка з'явилася в жовтні, як і раніше, залишається.

Будівельники говорити відмовилися, посилаючись на заборону керівництва, хоча відзначили, що "проводиться реконструкція будівлі".

Глава Київських профспілок також утримався від коментаря щодо ремонту та про подальшу долю надбудови: "Я не думаю, що людям це цікаво", - сказав нам Валентин Мельник.

Міська влада запевняє, що представники Будинку профспілок, яким належить будинок, перед початком ремонту не зверталися до профільного департаменту за дозволами.

"Власники будівлі проігнорували рекомендації департаменту щодо необхідності проведення повноцінної експертизи несучих конструкцій будівлі. Таку експертизу повинна проводити організація, у якої є ліцензії і, що важливо, досвід проведення таких експертиз. Але, як відомо, в будівлі вже давно ведеться ремнот. А надбудова на даху - чистої води самобуд", - розповів головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

Втім, на офіційному сайті Київської профспілки з'явилася інформація, де підтверджується не тільки початок ремонту будівлі, а й згадується про перепланування.

"Офіційно заявляємо, будинок профспілок буде відновлений ... Нами були надані всі необхідні документи, оформлена відповідна декларація. Розпочато роботи з перепланування приміщень, реконструкції ліфтового обладнання, відновлення мереж, посилення перекриття верхнього поверху. Ситуація з оформленням дозвільної документації дещо ускладнюється у зв'язку із змінами містобудівного законодавства, які відбуваються протягом останніх років, однак ми сподіваємося, що за умови взаєморозуміння і співпраці з держорганами ці складнощі будуть подолані", - сказано в заяві.

У прокуратурі ремонт вважають не зовсім законним.

"Нами було внесено подання до столичної інспекції з вимогою скасувати декларацію про початок будівельних робіт по реконструкції будівлі, оскільки реконструкція не передбачала зміни зовнішніх меж приміщення, а було видно, що конфігурація будівлі змінена. І інспекція скасувала декларацію. Зараз проводиться перевірка, після якої встановлять, які саме норми були порушені, і визначать розмір штрафу ", - розповіли в столичній прокуратурі.

Джерело: Наш Київ

скандал київ

Знак гривні
Знак гривні