МВФ допомагатиме Україні й у разі воєнного стану

Міжнародний валютний фонд не зупинить програму допомоги Україні в разі введення воєнного стану. Про це сказав глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше.

"Що стосується можливого введення воєнного стану, то у МВФ немає формальних юридичних заборон, що перешкоджають продовження співробітництва в таких умовах. Ми вже співпрацювали з низкою країн, на території яких розгорталися військові конфлікти різної активності", - сказав Ваше.

За його словами, необхідною умовою подальшого співробітництва є прагнення України до виконання реформ.

"У нас добре складається співпраця з українською владою. Ще при розробці програми там чітко розуміли, які завдання стоять перед ними. Такий підхід і дозволив нам дуже швидко просунутися від розробки програми співробітництва до її реалізації. Те саме спостерігалося і при першому перегляді програми. Українська влада чітко демонструвала, що налаштована на проведення реформ. Це істотно відрізнялося від двох попередніх програм МВФ в Україні (при урядах Юлії Тимошенко та Миколи Азарова - ред.) ", - зазначив Ваше.

"Проблема виконання програми в значній мірі обумовлена ​​складним економічним становищем - по рівню викликів ситуація дійсно унікальна", - резюмував він.

війна мвф україна

Знак гривні
Знак гривні