Про вибори на Донбасі Україна домовилась із Росією?

Джерела в держструктурах РФ заявляють, що приблизну дату виборів на Донбасі було письмово зафіксовано на переговорах у Мінську Україна-ОБСЄ-РФ 5 вересня.

"У неопублікованому ж додатку до мінських угод зафіксований інтервал, у який повинні пройти місцеві вибори на Донбасі. 2 листопада в цей інтервал потрапляє, а 7 грудня - вже ні. У Києві про це чудово знають", - цитує джерело Інсайдер.

Україна оголосила про проведення місцевих виборів на Донбасі 7 грудня, бойовики "ЛНР" і "ДНР" оголосили про проведення своїх виборів 2 листопада.

Джерела видання в оточенні Петра Порошенка підтвердили, що подібні домовленості дійсно були, але нібито лише в усній формі.

"Учасники переговорів не все фіксували на папері, багато повинно було діяти в рамках усних угод", - заявив один зі співрозмовників, знайомий із результатами мінських зустрічей.

Між тим "прем'єр ДНР" Олександр Захарченко вчора заявив, що "ніякої секретної частини мінських домовленостей не було".

"Те, що обговорювалися можливі терміни проведення виборів, - це все дурниці,- сказав він. - Підготовка до виборів триває за планом, вибори відбудуться 2 листопада".

Уже сьогодні на території Донецької області бойовики починають інтернет-голосування: жителі регіону зможуть зареєструватися на сайті "Центрвиборчкому народної республіки" і, прикріпивши до своєї сторінки скан паспорта, отримати бюлетень з унікальним номером.

У неділю ж, як очікують, у "ДНР" відкриються 364 виборчі дільниці, в "ЛНР" - 95. Проголосувати на виборах, як повідомив "голова ЦВК ДНР" Роман Лягін, зможуть не тільки місцеві жителі, але і "воїни-інтернаціоналісти".

донеччина луганщина тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні