Поранені фронтовики розказали ВВшникам, які хочуть демобілізації все що про них думають

ОНОВЛЕНО: До адміністрації прийшли поранені бійці з зони АТО та розказали ВВ, що вони про них думають. ВВшники почули багато неприємних слів про себе, - повідомляє Євромайдан

Протестувальники також не реагують на вигуки "Слава Україні!" та "Україна понад усе", водночас кричать "Один за всех и все за одного", а також "Дембель!".

Як відомо, в понеділок кілька сотень військових Нацгвардії з-під Києва прийшли до Адміністрації президента з вимогою демобілізації. Вони стверджують, що переслужили свій термін на півроку. Схожа акція протесту відбулася і в Харкові.

В інтерв'ю "Громадському ТБ" двоє бійців, які беруть участь в протесті, уточнили, що в зоні АТО вони ще не служили, - інформує Громадське ТБ

Бійці Нацгвардії, що проводять мітинг під Адміністрацією президента в Києві, заявляють, що їхня єдина вимога, це оголошення президентом дати демобілізації.

Крім того, вони спростували інформацію, поширену рядом ЗМІ, що вони, нібито, закрили своє керівництво на території військової частини, - повідомляє кореспондент INSIDER.

"Ми нікого не закривали, і нам видали зимову форму. Але питання не в цьому. Ми відслужили вже півтора роки, і тому наша єдина вимога до президента - назвати точну дату, коли ми побачимо рідних і близьких", - заявили бійці.

Протестувальники також повідомили, що збираються ночувати під будівлею АП, а завтра до них мають приєднатися військові із Сум, Черкас та бійці спецпідрозділу Ягуар.

Наразі ж до них вже приєдналася ще одна група військових у складі близько 20 осіб.

Мітингувальники НГУ відмовились вести переговори на території частини.

Командування Національної гвардії України запропонувало бійцям, що проводять акцію протесту біля будівлі адміністрації президента в Києві, для проведення подальших переговорів повернутися у військову частину.

Так, до протестувальників вийшов головний військовий прокурор центрального округу та запропонував їм провести переговори у розташуванні військової частин, попередивши, що їхні дії можуть мати негативні наслідки, - повідомляє кореспондент INSIDER.

Бійці Нацгвардії, у свою чергу, відмовилися від його пропозиції, заявивши, що збираються обговорювати свої вимоги з президентом.

Крім того, як повідомляє наш кореспондент, під Будинком офіцерів зібралося близько сотні людей у військовій формі. Про мету їхнього зібрання наразі нічого невідомо.

Зазначається також, що біля метро Хрещатик було помічено близько десяти військових транспортних вантажівок. Військові з їхнього супроводу розповіли, що транспорт підігнали, щоб відвести мітингуючи гвардійців назад у розташування військової частини.

армія скандал гвардія

Знак гривні
Знак гривні