Кандидат використав без дозволу фото чужої дитини - а потім звинуватив маму в шантажі (ФОТО)

Один із кандидатів у депутати, Юрій Романюк, узяв собі (вкрав) фотографію випускниці [нашї] фотошколи Іри Середи і розвісив свої білборди по всій Коломиї, - пише фотограф Максим Баландюх, викладач однієї з фотошкіл.

Коли йому подзвонили і сказали, що він без дозволу взяв чуже фото, то дядько каже: та ну, то просто абстракція. якшо шось не подобається - звертайтеся до суду.

Позов буде. але хотілося б аби й виборці дізналися про те, - пише фотограф.

Сама автор фото пише так:

"Загадка:
Україна в нато
Єва "в Коломиї",
А Юрій Романюк в....?!
ПиСи: ненормативна лексика у коментах вітається."

Дівчинці Єві 4 роки. Вона мешкає у Львові. Автором фото є її мама, львівський фотограф Ірина Середа. 7 жовтня вона мала зустріч з Юрієм Романюком.

За словами мами дівчинки, Юрій Романюк не вибачився, а навпаки сказав, що вона мали бути йому вдячна, що її дитина на білбордах.

Романюк чомусь вирішив, що його "шантажують".

Ірина Середа запевнила, що сьогодні написала заяву в міліцію про те, що фотографію її доньки без дозволу використали на білбордах, і додала фотографії.

Сьогодні частина білбордів із зображенням дівчинки і справді вже була заклеєна.

Білборди від імені Юрія Романюка раніше вже потрапляли в поле зору межері ОПОРА, яка моніторить порушення виборчого законодавства - оскільки на них відсутні вихідні дані. Крім того, марковані вони, як соціальний проект, хоча ч.8 статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України” забороняє під час виборчого процесу використання у соціальній рекламі прізвищ чи портретів кандидатів у депутати.

вибори-14 скандал івано-франківщина

Знак гривні
Знак гривні