Московський ОМОН теж легко подолати, коли є єдність - їх змусили відпустити затриманого (ВІДЕО)

Звісно, в Москві мирною ходою не обійдешся - але, інтелігентції на замітку, подолати ОМОН і там можна: прихожати історичної мечеті в Москві змусили ОМОН відпустити затриманого прихожанина.

В інтернеті з'явилося відео, яке було знято на Великій Татарській вулиці в Москві, де, зокрема, знаходиться Московська історична мечеть.

Співробітники ОМОНу затримали одного з прихожан.

Сотні мусульман оточили автобус і почали вимагати пояснення того, що сталося.

Після нетривалого з'ясування відносин представнику мечеті й рідному брату затриманого вдалося увійти в автобус.

При цьому затриманий заявив, що його били.

Після словесної перепалки мусульмани пішли на штурм автобуса і звільнили заарештованого.

При цьому деякі присутні заявили, що "це справжня революція".

Втім, уже сьогодні поліція почала говорити про "блатного", якого затримувала - а щодо відповідних осіб відкрили карну справу.

За даними поліції, на вулиці Велика Татарська проходив п'ятничний Намаз, в якому брало участь близько 500 осіб.

В 14.40 до молільників спробував поїхати джип марки «БМВ-3» чорного кольору з держномером С666ОР6. Поліцейські спробували зупинити водія, щоб той не проїхав на територію, де молилися люди. Водій не підкорився і продовжив рух, внаслідок джип наїхав на сержанта поліції Олексія Феногенова. Співробітники ОМОНу витягли водія і перепровадили в поліцейську автобус.

За словами його товариша, який сидів на пасажирському сидінні, затриманому в салоні нанесли кілька ударів. Правда, бачити він це не бачив, але стверджував, що вловив звуки побиття.

Саме цей товариш і розбурхав натовп людей, що здійснювали намаз, заявивши їм, що «злі поліцейські» схопили їхнього, не дозволивши йому вчинити Намаз. Звичайно, пояснити причину затримання він не спромігся. Після цього почалося 20-хвилинне протистояння ОМОНу і мусульман, відео якого облетіло весь інтернет.

На чиєму боці не була би правда - цікавий сам факт, що московський ОМОН змогли змусити відпустити затриманого.

росія поліція москва

Знак гривні
Знак гривні