В Раду поки що проходять лише чотири партії (СОЦІОЛОГІЯ)

Згідно з опитуванням КМІС та Міжнародної фундації виборчих систем IFES, у Верховну Раду пройдуть чотири політичні сили, - пише Інсайдер.

Бар'єр у 5% долають "Блок Петра Порошенко", "Радикальна партія" Олега Ляшка, "Батьківщина" і "Громадянська позиція". Але слід розуміти, що 39% респондентів іще не визначились.

Серед дуже ймовірних виборців за "Блок Петра Порошенко" готові проголосувати 26%, за "Радикальну партію" - 11%, за "Батьківщину" - 8%, за "Громадянську позицію" - 6%.

Інші партії не долають прохідний бар'єр в парламент. "Свободу" готові підтримати лише 4%, іншим партіям голоси віддають 8% опитаних, 36% ще не визначилися, а 2% відмовилися відповісти.

Серед дуже і швидше ймовірних виборців за "Блок Петра Порошенко" готові проголосувати 24% виборців, за Радикальну партію" - 10%, за "Батьківщину" - 6%, за "Громадянську позицію" - 6%.

3% готові підтримати "Свободу", 8% - інші партії, 39% ще не визначилися, а 4 % відмовилися відповісти.

Опитування проводилося з 5 по 13 вересня у всіх регіонах України, крім анексованого Росією Криму, Донецької та Луганської областей. Всього опитано 1 613 респондентів старше 18 років. Максимальна статистична похибка вибірки - 2,5%.

вибори-14

Знак гривні
Знак гривні