Російські активісти: в неоголошеній війні проти України вже загинуло понад 3 тис. росіян

Незрозуміло, чи дані активістів з "Вантажу-200" достовірні - але важливий факт, що деякі росіяни починають прозрівати. Звісно, антивоєнного руху в Росії поки очікувати рано.

Після офіційно озвучених 2000 загиблих в ході військових дій на сході України загинули ще понад тисячу російських солдатів. Про це в неділю, 14 вересня, повідомила російський експерт-еколог, засновниця спільноти «Вантаж-200» Олена Васильєва.

«Рахуємо вантаж-200 після вже озвучених 2000 загиблих: 300 вбитих у Перемозі, 47 розстріляних при виході з Іловайська, 120 загиблих зі зведеної колони, 1200 бійців - Сніжне (470 поранених)», - написала пані Васильєва на Facebook.

Крім того, вона нагадала про 70 загиблих псковських десантників (10 залишилися живі).

«230 загиблих - колона на марші під артобстрілом, 60 вирізав батальйон «Кавказ» - повністю артдивізіон, 59 тел в могилі під Новоазовському, приблизно 40 тел скинули в шахту. Всього 926 загиблих. І це тільки те, що підтверджено з різних джерел. А скільки ще поранених не довезли і не врятували?», - Зазначила Васильєва.

«Матері й дружини! У цій цифрі може бути і ваш син-чоловік. Досить вже мовчати! Так, забула - в шахту у Краснокам`янська скинули майже 600 тіл ... Рахуйте», - закликала активістка.

війна тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні