Айдар нарешті забрав 40 убитих - вони потрапили в засідку за годину до перемир’я

Тіла довго не повертали у зв’язку з бажанням, аби вони почали розкладатися, і не було помітно слідів добивання поранених та знущаннями над ними.

У понеділок, 8 вересня, внаслідок домовленостей з сепаратистами, вдалося забрати тіла близько 40 вбитих айдарівців та десантників.

Про це повідомляє кореспондент INSIDER з місця події.

5 вересня, за годину до наказу про припинення вогню, терористи влаштували засідку і обстріляли групу батальйону "Айдар" та десантників 80 окремої аеромобільної бригади ЗСУ.

Тіла загиблих вдалося забрати лише сьогодні і зараз проводиться впізнання та ідентифікація. На жаль, навряд чи вдасться всіх ідентифікувати, адже військових обстріляли з крупнокаліберної зброї та артилерії, і до того ж вони сильно обгоріли і почали розкладатися. Деякі загиблі взагалі розірвані на шматки, розповів кореспондент.

За свідченнями військових, терористи влаштували засідку, вийшовши на позиції української армії під жовто-блакитними прапорами. Скільки точно загинуло в засідці, невідомо. Зараз проводиться ідентифікація і згодом буде надана офіційна інформація. Проте військові підтверджують, що серед вбитих є бійці, які до того перебували в полоні бойовиків.

Не виключено, що серед тіл можуть бути військові з інших підрозділів. Можливо, кілька бійців залишилися живі і перебувають в полоні.

Військові також повідомляють що тіла загиблих начебто вдалося поміняти на вбитого бойовика ЛНР. Проте офіційного підтвердження даної інформації наразі не має.

Також, на думку військових, тіла не повертали у зв’язку з бажанням аби вони почали розкладатися і не було помітно слідів добивання поранених та знущаннями над ними.

герої АТО

Знак гривні
Знак гривні