Походження Бука, що збив Боїнг MH17, визначили з точністю до бригади: Курськ, армія Росії (ФОТОДОКАЗИ)

З'явилося нове свідчення того, що ракетна система "Бук", якою 17 липня був збитий MH17, прибула з Росії і швидше за все мала російський екіпаж.

За допомогою численних відео, викладених мешканцями Бєлгородської області Росії ще в червні, вдалося опізнати конкретний екземпляр ракетної систему "Бук", поміченої в Україні 17 липня.

Також вдалося визначити російську бригаду, до складу якої входив "Бук", і з якої, можливо, був також і екіпаж цього "Бука" під час його перебування в Україні.

Систему "Бук" вдалося впізнати по декількох елементах, включаючи білі відмітини зліва від шасі і, мабуть, сліди закрашеного номера.

Більше деталей, лінків на фото і відео - globeukraine, оригінал англійською: bellingcat.

Ось порівняння "Бука", зображеного на відео, знятому в Росії 23 червня, з відомим зображенням Paris Match, на якому показаний "Бук" у Донецьку о 9 ранку 17 липня.

Ліворуч - "Бук" у колоні російської техніки в Новому Осколі (Росія, 23 червня), праворуч - той-таки "Бук" на відомому на заході відео, викладеному французьким Paris Match:

Раніше вивчення численних зразків техніки в Україні показало, що стандартна практика російських військ - зафарбовувати номера на техніці перед відправкою в Україну.

На зображенні Paris Match більша частина номера зафарбована. Проте все ще можна розібрати верхній вигин цифри "2" і дві інші білі відмітини.

Важливо зауважити, що ці мітки знаходяться в одному і тому ж місці на "Буку" на обох зображеннях.

Ось порівняння фото Paris Match із зображенням того ж "Бука" в колоні російської бойової техніки в Олексіївці, селиці приблизно в 70 милях від Старого Оскола, 24-го червня.

Також можна підтвердити, що це той же "Бук", подивившись на іншу його сторону. "Бук", який їхав назад до російського кордону 17-го липня, має білу пляму на броні над гусеницями справа. Цю ж пляму видно на відео, знятому в районі Старого Оскола в Росії, завантаженому 23 червня.

На всіх відео колони російської техніки, знятих у червні, видно, що в колоні кілька "Буків".

Однак відстежити, відмітини на якому збігаються з поміченими в Україні в липні, дуже просто, оскільки тільки на трьох "Буках" у колоні немає перил ззаду вежі.

Ось зображення, на якому видно, як виглядають ці перила, і як виглядає "Бук" без них. На верхньому зображенні - одна з систем з відео з Олексіївки, на нижньому - зображення "Бука", з якого імовірно був збитий MH17, зняте в Старому Осколі.

З пускових систем "Бук", знятих в Росії в кінці червня, три не мають перил ззаду вежі. Два з трьох, що залишилися, мають ідентифікаційні номери на боку: номер 231 і 232. "Бук" номер 231 не може бути "Буком" з липневих відео і фото: на ньому зовсім інші відмітини праворуч і немає білої плями на броні над гусеницями зліва.

Борт 231 - не той

"Бук", помічений в червні в районі Старого Оскола, має відмітини з обох сторін, що збігаються з такими на "Буку", поміченому до і після збиття літака 17 липня.

Так само, як і "Бук", який імовірно який збив MH17, він не має перил ззаду башти, а задня частина його башти темного кольору, що відповідає "Буку" на фотографії в Торезі.

Цю машину складно сплутати з іншою; зокрема, тільки у неї такий характерний набір відмітин з усієї колони техніки, поміченою в кінці червня.

Більш того, той факт, що він рухався до українського кордону за кілька тижнів до атаки на авіалайнер, означає, що можна укласти, що помічений в Росії "Бук" - це той самий "Бук", що провезли в Україну і з якого був збитий MH17.

Також можливе визначити, до якої російської частини швидше за все належить цей "Бук", вивчивши техніку в колоні.

На відео колони, що їде в Україну, видно, що на номерах техніки код регіону "50", що означає, що вони відносяться до Московського військового округу (МВО).

Код регіону "50" видно на номерах техніки на відео, знятому в Красненська районі вранці 24 червня.

У Московському Військовому Окрузі є дві зенітно-ракетні бригади, які оснащені конкретно системами "Бук".

Це 5-я Зрбр "Бук", що базується в Шуї, і 53-тя Зрбр "Бук", що базується в Курську.

5-у бригаду можна виключити, оскільки, згідно з кількома джерелами, її перевели з Московського Військового Округу в Західний Військовий Округ, і зараз вона базується в Санкт-Петербурзі, де на її техніці код регіону "43".

Оскільки Курськ знаходиться досить близько від Старого Оскола, логічно, що колона складалася з сил 53-ї бригади і виїхала зі своєї бази в в/ч 32406.

Це також підтверджується найбільш раннім відео колони, знятому вранці або вдень 23-го червня, на якому техніка їде з боку Курська в напрямку Харкова. Тому ймовірно, що "Бук" з 53-ї бригади, що базується під Курськом.

Також, мабуть, крім того, що 53-а бригада "Буків" має на номерах код регіону "50", її солдати розмістили фотографії двох машин, які видно на відео, знятих в районі Старого Оскола.

Ось дві фотографії однієї вантажівки: перша - скріншот з відео, знятого в Красненському районі, а друга завантажена сержантом Іваном Краснопрошиним, який служить у 53-й бригаді.

На наступному фото Краснопрошин знаходиться на території військової частини 32406. Зверніть увагу на ракети на задньому плані, виставлені на плацу. Бо нижче - ті самі ракети на фото плаца з супутника.

Сама бригада входить до складу російських військ ППО. Будучи частиною, оснащеною "Буками" і навченою їх використовувати, 53-а бригада мала і можливість, і засоби збити MH17 17-го липня.

"Бук", який був помічений 17-го липня, швидше за все, входив до складу і мав екіпаж зі складу 53-ї Курської бригади російських військ.

Нова інформація, представлена ​​в цій статті, є ще одним доказом відповідальності російської держави за трагедію малайзійського боїнгу.

тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні