Під Дебальцевим назріває котел гірший, ніж був під Іловайськом

Війна це завжди смерть. І в усіх війнах буває так, що підрозділи залишаються без допомоги і з наказом стояти насмерть. В нас це теж трапляється і частіше ніж хотілося б сподіватися. За наявними даними, російські війська можуть почати штурм у ніч з 8 на 9 вересня.

Військовий журналіст Роман Бочкала повідомляє, що 11-й і 25-й батальйони територіальної оборони, а також «Київ-2», які розташовані в Дебальцевому, вимагають негайної допомоги. Їх обстрілюють війська РФ, можливий штурм. Про це журналіст написав на своїй сторінці в соцмережі.

«Батальйони територіальної оборони №11, №25 і Київ-2 вимагають негайної допомоги і реакції керівництва країни. Вони в Дебальцевому. Вогневий контакт із противником постійний. Відстань між нашими і ворожими позиціями всього 300 метрів. Розвідка добровольців фіксує і повідомляє в штаб АТО: російські окупанти нарощують своє угруповання і готуються до штурму Дебальцевого. У відповідь - наказ «триматися», - повідомляє Бочкала.

За інформацією журналіста, українські бійці стверджують, що їм протистоять регулярні війська РФ: батальйон морської піхоти і моторизована бригада з танками.

Крім цього, боєць батальйону «Київська русь» (№11) Василь Щербаков повідомив журналісту, що «намічається котел пожорсткіший за Іловайськ. Півтори тисячі бійців можуть потрапити в оточення!».

За його словами, батальйони потрібно посилювати або виводити, організовувати коридор.

За наявними даними, повідомляє журналіст, російські війська можуть почати штурм в ніч з 8 на 9 вересня.

«Дебальцеве їм дуже потрібне. Адже саме взявши під контроль це місто, силам АТО свого часу вдалося розірвати ЛНР і ДНР. Після захоплення Дебальцевого, хоча сподіваюся, цього не станеться, шлях для російських військ на Донецьк буде практично відкритий. Зневірившись дочекатися допомоги, добровольці і всі, хто їм співчуває, вирішили зібратися сьогодні біля Адміністрації Президента із закликом до Порошенка втрутитися в ситуацію», - пише Бочкала.

Джерело: Главком

донеччина тероризм росія АТО війна

Знак гривні
Знак гривні