Українські офіцери підірвали себе з 12 десантниками РФ

Два важко поранених українських офіцера-зенітника Олександр Кандесюк і Олексій Шепелюк підірвали себе разом з 12 російськими десантниками.

Майори Кандесюк та Шепелюк потрапили у засідку під час спроби прориву з оточення і вирішили не здаватися ворогові, - повідомляє прес-служба Міноборони України.

Подія сталася, коли через український кордон прорвалися російській військові 331 десантного полку, який дислокується у місті Кострома, РФ. Російські десантники оточили два відділення ПЗРК українських Збройних СИЛ та батальйонну групу.

Станом на вечір 25 серпня більша частина батальйонної тактичної групи була виведена зі строю. Українськими військовими було прийняте рішення іти на прорив з оточення.

Майор Кандесюк разом із майором Шепелюком, командиром зенітно-ракетної батареї, очолили авангард групи прориву разом зі своїм відділенням — сержантом і двома солдатами.

Та авангард нарвався на засідку. В результаті бою Кандесюк отримав декілька поранень з кулемета противника. Майор Шепелюк кинувся вивести офіцера з-під вогню, та при спробі відтягти бойового товариша сам був важко поранений.

Решта авангарду зазнала важких поранень, не змогла підійти на допомогу товаришам і, відійшовши до базового табору, зайняла кругову оборону.

Очевидці розповідають, що бачили, як поранених українських офіцерів оточили 12 російських десантників, намагаючись захопити в полон.

Коли вороги, створивши кільце, наблизились на відстань декількох метрів, поранені українські офіцери підвелись із землі та підняли руки вгору.

Було помітно, що вони щось тримали в руках, а за мить пролунало декілька потужних вибухів, схожих на вибухи гранат.

"Вочевидь, офіцери Збройних Сил України, майори Олександр Кандесюк і Олексій Шепелюк, не бажаючи здаватись, підірвали себе разом із чисельно переважаючим ворогом", - заявляє Міноборони.

Зараз командування АТО готує президенту подання на присвоєння загиблим Кандесюку і Шепелюку звання Герой України посмертно.

Згодом Міноборони прибрало зі свого сайту відповідне повідомлення, а у Facebook пояснило, що інформація про подію уточнюється, - пише Інсайдер.

армія герої АТО

Знак гривні
Знак гривні