Батальйон тероборони Івано-франківська втік з фронту на ротацію, а в Харкові і Маріуполі черги добровольців біля військоматів (ВІДЕО)

П'ятий батальйон територіальної оборони "Прикарпаття" повним складом - 400 бійців - дезертирував із зони антитерористичної операції і відправився додому на військовій техніці з озброєнням.

Військових зупинили біля міста Знам'янка Кіровоградської області, до них на переговори приїхав особисто командувач сухопутних військ Анатолій Пушняков і перший заступник генпрокурора Микола Голомша.

Чиновники вимагали у бійців здати озброєння, а ті в свою чергу наполягали, що віддадуть її тільки вдома - за місцем отримання. В результаті вони погодилися віддати важку зброю, а стрілецьке озброєння залишили при собі.

Самі бійці батальйону наполягають, що "побували в пеклі", потрапивши під важкі артобстріли з боку росіян. Вони також запевняють, що направляються тільки на ротацію і перегрупування, оскільки провели в зоні АТО два місяці.

Після того, як члени батальйону здали важке озброєння, їх пропустили далі.

Тим часом біля військкомату в Харкові сьогодні утворилася черга з добровольців, охочих відправитися на Схід України, щоб захистити країну від російської військової агресії.

"Подібна ситуація і в Маріуполі, навколо якого наші військові зараз займають панівні висоти, обладнують снайперські гнізда і зміцнюють оборонні рубежі", - додав активіст Віталій Уманець.

армія АТО

Знак гривні
Знак гривні